İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Uçağını Uçuracak El Al Pilotu Bulunamadı

İsrail’de çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Başbakan Benjamin Netanyahu’yu, resmî bir ziyaret için İtalya’ya götürmesi planlanan El Al uçağını idare edecek pilot bulunamıyor.

Önümüzdeki perşembe günü yapılacak ziyaret için, bugün itibarıyla hiç bir pilotun görev başvurusu yapmadığı söyleniyor.

Bu sıra dışı gelişme üzerine, Başbakanlık ofisinin acilen bir ihaleye çıkarak, Netanyahu’yu İtalya’ya götürecek alternatif bir çözüm bulmaya çalıştığı belirtiliyor.

El Al pilotlarının bu görev uçuşu için başvuru yapmamasının ardında, Netanyahu hükümetinin gündeminde olan yargı reform paketinin bulunduğu iddia ediliyor.

Buna karşılık şirket yönetimi yaptığı açıklamada, herhangi bir siyasî durumun söz konusu olmadığını ve sorunun, Boeing 777 tipi uçaklarda yaşanan pilot sayısı eksikliğinden kaynaklandığını duyurdu.

Netanyahu’nun 777 yerine bir 737 ile seyahat etmeyi kabul etmesi halinde, görevi üstlenecek pilot bulmakta sıkıntı yaşanmayacağı söyleniyor.

Gelgelelim, İsrail Hava Kuvvetleri’nin 69. Filo’sunda görev yapan 40 yedek pilotun 37’sinin, yine yargı reform paketini protesto amacıyla önümüzdeki çarşamba günkü eğitim uçuşlarını boykot edeceğini duyurması, El Al bünyesindeki gelişmelerin pek de siyasetten bağımsız olmadığını gösteriyor gibi.


Posted

in

,