Singapur Changi Havalimanı

Singapur Changi Havalimanı, Yolcu Sayısındaki Artışa Hazırlıklı

Singapur Changi Havalimanı, her geçen gün artan yolcu sayısına karşı hazırlıklarını tamamladı.

Changi’deki yolcu sayısı geçtiğimiz ağustosta, 2019’un aynı ayındaki yolcu sayısının %56’sına ulaştı.

Uçuş sayısı, şu anki tahminlere göre, yıl sonuna kadar kriz öncesinin %80’ine yükselecek.

Ayrıca Terminal 2’nin güney kanadının giden yolcu bölümü, güncellenen haliyle 11 Ekim günü yeniden operasyona başlayacak.

Singapur Changi Havalimanı
Singapur Changi Havalimanı

Bu hızlı artış karşısında herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla hem havayolları hem de havalimanında hizmet veren diğer şirketler sıkı bir koordinasyon içerisinde çalışıyor.

Changi yönetimi; bagaj taşıma, temizlik ve ikram firmalarını, havalimanının düzgün bir biçimde faaliyet göstermesi açısından yakından takip ediyor.

Böylece ABD ve özellikle Avrupa’daki havalimanlarında yaz aylarında meydana gelen kaosun bir benzerinin Singapur’da da yaşanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Singapore Changi Airport_SIN_Shopping Experience_Aug 2015_003
Singapore Changi Havalimanı (Ağustos 2015)

Ayrıca Covid-19 krizi boyunca Changi Havalimanı’nda çalışan personelin ciddi orandaki bölümünün işten çıkarılmaması, uçuş ve yolcu sayısının arttığı şu günlerin herhangi bir sıkıntı yaşanmadan geçirilmesini sağlayan bir diğer etken.

Zira havalimanında çalışan 35.000 personelin 25.000’i devlet desteği sayesindeki kriz sırasında da maaş almaya devam etti.

Sınırların uluslararası seyahatlere açılmasının ardından Singapur’dan 4.000 ve ülke dışından 6.000 kişi daha istihdam edilerek, personel sayısının kısa sürede eski seviyesine gelmesi sağlandı.

Neticede Singapur Changi Havalimanı, bölgedeki en önemli rakibi olan ve halen Covid-19 tedbirleriyle boğuşan Hong Kong Havalimanı’na karşı bir kaç adım öne geçti.


Posted

in