IndiGo, Delhi - İstanbul hattındaki ilk seferini Atatürk Havalimanı'na gerçekleştirdi (20 Mart 2019)

Hindistan, Yabancı Yolculara Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Hindistan, 15 Ekim 2021 tarihinden itibaren yabancı yolculara kapılarını açmaya hazırlanıyor.

İlk aşamada ülkeye sadece charter uçuşlarıyla gelen yolculara vize verilecek.

Tarifeli uçuşlarla gelecek turistler ise Hindistan’a 15 Kasım’dan sonra kabul edilmeye başlanacak.

İlk 500 bin turistten vize ücreti tahsil edilmeyecek.

Bu sayede 2020’nin mart ayından bu yana yani bir buçuk seneyi aşkın bir süredir yurt dışına kapalı olan Hindistan turizm sektörü yeniden ayağa kalkmaya çalışacak.

Gelgelelim yabancı havayollarına ne kadar uçuş izni verileceği ve kriz öncesindeki tarifelere tam olarak geri dönülüp dönülmeyeceği şimdilik meçhul.

Geride kalan bu uzun süre boyunca sadece az sayıdaki ülkeyle kurulan seyahat köprüleri çerçevesinde, iş adamları, öğrenciler ve diplomatlar gibi sınırlı bir kapsamdaki kişilere Hindistan’a giriş izni verilmişti.

IndiGo, Delhi – İstanbul hattındaki ilk seferini Atatürk Havalimanı’na gerçekleştirdi (20 Mart 2019)

Özellikle geçtiğimiz bahar aylarında Hindistan kökenli olarak patlak veren Covid-19 delta varyantı dalgası sonrasında, ülkedeki vaka sayısında büyük bir artış yaşanmıştı.

Son dönemde bunun bir nebze olsun kontrol altına alınmasının ardından böylece, bu dev ülkenin uluslararası camia ile yeniden bağlanmasına yönelik ilk adım atılmış olacak.

Ekim ayı itibarıyla Hindistan iç hatlarında önemli ölçüde toparlanma sağlanmış durumda.

9 Ekim günü, salgının başladığı dönemden bu yana ilk kez günlük yolcu sayısı 300 bini aştı. O gün tam 2.340 uçuş icra edildi.

Bir başka deyişle, iç hat yolcu sayısı, kriz öncesi normallerinin %76’sına ulaştı. Aynı oran, uçuş sayısı için %81 mertebesinde gerçekleşti.

Hindistan gibi çok büyük bir ülkenin sivil havacılık sektörünün yeniden uluslararası uçuşlara açılması çok önemli ve olumlu bir gelişme.

Umarım pek yakında benzer haberleri, Asya’nın diğer kalabalık ülkeleri için de duyarız.


Posted

in

,

Tags: