Sydney Havalimanı, 17 Milyar Dolarlık Teklifi Reddetti

Sydney Havalimanı’nın işletmecisi Sydney Airport Holdings Pty Ltd, kendilerine yapılan A$22,3 milyar ($16,6 milyar) tutarındaki satın alma teklifini reddedeceklerini duyurdu.

İşletmeci firma buna gerekçe olarak, söz konusu teklifte Sydney Havalimanı’nın ederinden daha düşük değerlendirilmesini gösterdi.

Gerçekleşse, Avustralya tarihinin en büyük şirket satın alma işlemlerinden bir tanesi olacak bu devasa teklif, bir yatırım fonu grubu tarafından verilmişti.

Sydney Havalimanı

Ülkedeki faizlerin rekor derecede düşük bir seviyede bulunması, portföylerinde yüklü miktarda nakit para olan fonların son dönemde daha fazla kâr getirmesi muhtemel varlıklara adeta akın etmesine yol açmıştı.

IFM Investors, QSuper ve Global Infrastructure Partners adlı firmaların oluşturduğu ve Sydney Aviation Alliance adı verilen konsorsiyum da Sydney Havalimanı’nın işletmesine talip olmuştu.

Aslında verilen teklif son derece iyi.

Zira Sydney Airport Holdings için geçtiğimiz 5 Temmuz günü, hisse başına A$8,25 önerilmişti.

Bu fiyat, şirketin söz konusu gelişmeden önce (2 Temmuz) borsada son işlem gördüğü fiyatın tam %42 oranında üzerindeydi.

Böylesine iyi bir fiyata ve mevcut Covid-19 salgını şartlarına rağmen teklifin reddedilmesi gerçekten ilgi çekici.

Tabii aradan geçen zaman içinde Sydney Airport Holdings’in borsadaki hisse fiyatının hızla yükselerek A$7,80’e ulaştığını da ekleyelim.

Öte yandan Sydney Aviation Alliance, ret cevabının kendileri için bir sürpriz ve hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Bununla birlikte Macquarie, Australia Super ve Future Fund gibi diğer bazı Avustralyalı fonların da Sydney Havalimanı’yla ilgilendiği gelen bilgiler arasında.

Bakalım sonunda ne olacak? Sydney Havalimanı’nın işletmeci firması satılacak mı; satılacaksa yeni sahibi kim olacak?


Posted

in