Etihad ve El Al Arasında Codeshare Anlaşması

Abu Dabi merkezli Etihad Airways ile İsrail’in millî taşıyıcısı El Al arasında bir kod paylaşımı (codeshare) anlaşması imzalandı.

18 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek anlaşma kapsamında öncelikle, Etihad’ın haftada iki kez icra ettiği Abu Dabi – Tel Aviv seferlerinde El Al, kendi uçuş koduyla bilet satışı yapabilecek.

1 Ağustos’tan itibaren Etihad’ın Abu Dabi çıkışlı Avustralya, Bahreyn, Filipinler, Hindistan, Güney Kore ve Seyşeller hatları da anlaşma kapsamına alınacak.

Daha sonra ise, tabii resmî kurumlar onaylarsa, Etihad Airways, El Al’ın Orta Doğu, Avrupa, ABD ve Asya’daki 14 hattında kendi koduyla satışa başlayacak.

Codeshare uçuşların yanı sıra her iki havayolunun sadakat programları Etihad Guest ve Matmid, birbirleriyle uyumlu hale getirilecek.

Etihad Airways ve El Al’ın ayrıca teknik bakım, uçuş ekibi eğitimi ve kargo konularında da işbirliği yapmaları bekleniyor.

Böylece geçen sene Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail arasında imzalanan sivil havacılık anlaşması önemli bir meyve daha vermiş oldu.

Hatırlanacağı üzere o zamanki ABD Başkan Donald Trump’ın çok yakından takip ettiği normalleşme süreci çerçevesinde İsrail, bölgedeki bazı Arap ülkeleriyle bir dizi anlaşma imzalamıştı.

İbrahim Anlaşmaları (Abrahamic Accords) olarak adlandırılan bu süreçle birlikte İsrail ile BAE arasında tarihte ilk kez havayolu bağlantısı kurulmuştu.