Avustralya – Yeni Zelanda Arasında Serbest Uçuşlar Başlıyor

Avustralya ile Yeni Zelanda arasında serbest uçuşlar başlıyor.

Covid-19 salgınıyla mücadelede en başarılı ülkelerden olan bu iki komşu, 19 Nisan 2021 tarihinden itibaren aralarında bir seyahat koridoru kuruyor.

Bu sayede yolcular, seyahatin bitişi sonrasında karantinaya girmek zorunda kalmayacak.

Yeni Zelanda başbakanı Jacinda Ardern bu gelişmeyi, “salgınla mücadele dünya liderliği” şeklinde tanımladı.

Qantas ve Air New Zealand, uçuşların serbest bırakılmasını, sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerine küçük şakalar yaparak kutladı.

Air New Zealand, Avustralya’ya yapacağı uçuşlardaki kapasitenin, kriz öncesinin %70’i kadar bir seviyede olacağını duyurdu.

Yine kriz öncesi dönemde Avustralya, Yeni Zelanda’nın en önemli turizm pazarıydı ve Air New Zealand’ın cirosunun neredeyse beşte biri bu iki ülke arasındaki uçuşlardan elde ediliyordu.

Bu açıdan bakıldığında, 19 Nisan’da devreye girecek seyahat koridoru uygulamasının havayolları için ne kadar önemli olduğu daha kolay anlaşılıyor.

İşin Avustralya tarafındaysa iki farklı karar bulunuyor.

Qantas ve onun alt şirketi JetStar, Yeni Zelanda’ya yapacakları uçuşlardaki kapasitenin, kriz öncesinin %83’ü kadar bir seviyede olacağını açıkladı.

Gelgelelim Virgin Australia, Yeni Zelanda hatlarının bir çoğunu 31 Ekim 2021 tarihine kadar askıya almış durumda.

Bakalım onlar da fikirlerini değiştirecek mi?

Avustralya ve Yeni Zelanda, salgının etkisini ilk göstermeye başladığı 2020’nin Mart ayından itibaren sınırlarını neredeyse tüm giriş çıkışlara kapatmıştı.


Posted

in