El Al, Yolcularla Muhatap Olan Tüm Personelini Aşıladı

İsrail’in bayrak taşıyıcı havayolu El Al, yolcularla muhatap olan tüm personelini Covid-19’a karşı aşıladı.

Bu konuda, uçuş ekipleri (pilot ve kabin memurları), güvenlik personeli, yer hizmetleri çalışanları gibi yolcularla sık sık yakın iletişim kurmak zorunda olan iş gruplarına öncelik verildi.

El Al böylece, bu kapsamdaki personelinin tamamına Covid-19 aşısı yaptıran ilk havayolu oldu.

Tabii El Al’ın normal şartlarda sadece 45 uçaklık filosuyla 3.500 civarında çalışanı olduğunu ve kriz sebebiyle bunların yaklaşık yarısını işten çıkardığını da hemen belirtelim.

Öte yandan, bugün (15 Şubat) itibarıyla nüfusunun %70’i oranında aşı yapan ve bu bakımdan dünyada lider olan İsrail’deki diğer havayollarının da aşı konusunda elini çabuk tuttuğunu söylemekte fayda var.

Israil, pilotlarının %95’ini aşılarken, Arkia Israeli Airlines genel olarak personelinin %70’inin aşıya ulaştığını açıkladı.

Havayolu çalışanları, özellikle de uçuş ekipleri, salgın hastalık riskine en maruz kişilerin başında geliyor.

Bu yüzden Covid-19 aşısı meselesi daha en başından beridir havayolu şirketlerinin gündeminde en ön sıralarda yer alıyor.

Gelgelelim, bu işi başlatabilen havayolu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Geçen hafta pilot ve kabin memurlarının tamamını Covid-19 hastalığına karşı aşılayarak bu işi başaran ilk havayolu Etihad’ın dışında Ocak ayında Singapore Airlines ve Emirates, çalışanlarına aşı yaptırmaya başlayan diğer iki şirket olmuşlardı.

Bakalım diğer havayolları, bu üç şirketin açtığı yoldan ilerlemeye ne zaman başlayacak?


Posted

in

,