BARIG, Genel Karantina Uygulamasının Kaldırılmasını İstedi

Almanya’daki havayolu temsilcileri kurulu BARIG, uluslararası seyahatler için genel bir biçimde yapılan karantina uygulamalarının kaldırılması çağrısında bulundu.

BARIG, mevcut uygulamaların son derece orantısız olduğunu ve Covid-19 salgınının yayılmasını engellemede işe yaramadığını iddia etti.

Ülkeler arası seyahatlerdeki genel karantina uygulamaları yerine, çok daha etkin bir biçimde test yapılması ve emniyetli seyahat koridorları oluşturulması tavsiye edildi.

European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) ve European Aviation Safety Agency (EASA) tarafından yapılan araştırmalarda, havayolunu kullanan yolcuların, Covid-19 vakalarının %1’inden daha azına sebep olduklarının ortaya çıktığına dikkat çekildi.

Aynı çerçevede, bir ülkeye varan yolcuların 14 gün boyunca karantinaya alınmasının da anlamsız olduğu vurgulandı.

BARIG genel sekreteri Michael Hoppe, havayolu sektörünü derinden etkileyen mevcut karantina uygulamalarının bir siyasî araç haline dönüştüğünü ve salgını kontrol altına almada bir etkisi bulunmadığını söyledi.

Michael Hoppe, bu yüzden, söz konusu uygulamaların derhal kaldırılması gerektiğini belirtti.

Gerçekten de Covid-19 salgınının geldiği bu noktadan en fazla zarar gören havacılık ve turizm sektörleri oldu.

Sağlıklı bir çok kişi, seyahat etmek istediği halde, devletlerin koymuş olduğu genel kısıtlama kuralları sebebiyle bu arzularını yerine getiremiyor.

Bakalım BARIG’in bu cesur talebi karşılık bulacak ve önümüzdeki aylarda kısıtlamalarda bir gevşeme sağlanacak mı?


Posted

in