Comac C919

Çinli Havayolu Şirketi Sadece Yerli Üretim Uçaklar Kullanacak

Çin’de yeni kurulan OTT Airlines (One Two Three Airlines) adlı havayolu şirketi, sadece Çin’de üretilen yolcu uçaklarını kullanacak.

OTT Airlines, Comac C919 ve ARJ21 tipi uçaklarla sefer yapacak.

Ülkenin ikinci büyük havayolu konumundaki China Eastern Airlines bünyesine kurulan yeni şirketin, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Comac ARJ21-700, yaptığı ilk resmî yolcu seferinin ardından Şanghay Havalimanı’nda görülüyor (28 Haziran 2016)

Sadece iç hat seferleri yapacak olan OTT Airlines özellikle, Yangtze Nehri bölgesine odaklanacak.

Şirket ilk olarak, 2016 yılından bu yana hizmette olan 80-90 koltuk aralığında bir kapasitesi bulunan ARJ21 tipi uçakları filosuna katacak.

Henüz geliştirme aşamasında bulunan C919’lar için ise en iyi ihtimalle 2022 yılı planlanıyor.

Comac C919

Yolcu uçağı işine oldukça iddialı bir giriş yapan ama hedeflediği üretim süreçlerini tutturmakta zorlanan Çin devleti için bu gibi haberler büyük önem taşıyor.

Zira resmen hizmete girmesinin üzerinden neredeyse dört yıl geçmesine karşın, bölgesel yolcu uçağı kategorisindeki ARJ21’nin neredeyse tamamı, sadece Çinli Chengdu Airlines filosunda uçuyor.

Bu uçağı kullanacak yeni havayollarının sayısının artmasıyla birlikte, sonraki yıllarda hizmete girecek C919 ve C929 gibi nispeten daha büyük uçakların da önü açılmış olacak.

Halihazırda Coronavirus kaynaklı salgının üretim sektörüne olan olumsuz etkileri ile boğuşan Çin, bakalım bu projelerde nasıl bir ilerleme kaydedecek?


Posted

in

,