Delta, Uçağa Biniş Sıralamasını Değiştiriyor

Delta Air Lines, yolcularının uçağa biniş (boarding) sıralamasını değiştirmeye hazırlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sektörde “Zone Boarding” olarak bilinen ve yolcuların temel olarak uçakta oturacakları koltuk sıralarına göre gruplandırıldığı biniş uygulamasından vazgeçiliyor.

Yolcular bunun yerine, Delta’nın sadakat programındaki üyelik statülerine ve satın almış oldukları biletlerin fiyat gruplarına göre sıralanacak.

Yeni sistemin adı “Branded Boarding” olarak belirlendi.

Mevcut durumda yolcular, boarding sırasında altı farklı gruba ayrılıyordu. Yeni sistemde grup sayısı sekize yükseltiliyor.

Her bir gruba ayrı bir rengin verildiği yeni uygulama, 23 Ocak 2019 tarihinde devreye girecek.

  1. Uçağa ilk olarak biletini, Delta One adlı fiyat grubundan satın almış yolcular binecek. Diamond Medallion üyeleri de bu yolcularla birlikte uçağa ilk alınacaklar arasında yer alıyor.
  2. Bunun ardından, Delta Premium Select adlı fiyat grubundan bilet satın alanlar ve First Class yolcuları gelecek.
  3. Üçüncü sırada, Delta Comfort+ fiyat grubunun yolcuları bulunuyor.
  4. Daha sonra ise, Sky Priority fiyat grubu geliyor. Platinum ve Gold Medallion seviyesindeki üyeler ile SkyTeam üyesi havayollarının Elite Plus üyeleri de aynı grupta yer alıyor.
  5. Yukarıda belirttiğimiz öncelikli yolcuların ardından, 5, 6 ve 7. sırada, uçağın Economy Class bölümündeki yolcular geliyor. Bu yolcular, uçakta oturdukları bölgeye göre üçe ayrılıyor.
  6. Delta’nın uçaklarına binecek en son yolcular ise, en ucuz bileti satın alanlar, yani “Basic Economy” adlı fiyat grubunu tercih edenler olacak.

Delta’nın yeni uygulamasına ilişkin renkli gösterimler, her aşamada yolcuların dikkatini çekecek şekilde tasarlandı.

Online ortamlarda bilet satın alırken, biniş katları üzerinde, Delta’nın mobil uygulamasında, biniş kapılarındaki işaret levhalarında ve ekranlarda, yolcuların uçağa biniş sıralaması renk renk gösterilecek.

Delta yöneticileri, söz konusu değişikliğin, yolculardan gelen talepler üzerine yapıldığını ve seyahat deneyimini daha da iyileştirici bir şey olduğunu iddia ediyor.

Bununla birlikte, yapılan yeni düzenlemenin yolcuların kafasını karıştıracağını ve biniş kapılarında karmaşaya yol açacağını iddia edenler de var.

Bakalım yaklaşık bir ay sonra başlayacak yeni dönemde, yolcuların boarding konusundaki geri bildirimleri nasıl olacak?

Ya siz ne dersiniz; bileti ucuza aldığınız için, uçağa en son binmeyi kabul eder miydiniz?


Posted

in