Lufthansa Group, 2019 Yaz Tarifesine Hazır

Lufthansa Group, 2019 yılı yaz tarifesi dönemine yönelik uçuş planlama hazırlıklarını tamamladı.

Yeni tarife döneminin en öncelikli iki hedefi, hizmet kalitesini artırmak ve zamanında kalkış oranlarını iyileştirmek olarak belirlendi.

Bilindiği üzere Lufthansa Group, Frankfurt (Lufthansa), Münih (Lufthansa), Zürih (Swiss) ve Viyana (Austrian) olmak üzere dört farklı hub üzerine kurulu bir network (uçuş ağı) yapısına sahip.

Network taşıyıcı havayolları için iki hub’ı dahi yönetmek oldukça zorken, Lufthansa bu işi dört farklı hub üzerinden ve üç farklı havayolu markası ile gerçekleştirmeye çalışıyor.

Grubun 2019 yaz tarifesinde en fazla ön plana çıkan nokta, Münih olarak dikkat çekiyor.

Münih çıkışlı seferlerin sayısı artırılırken, en fazla odaklanılan bölge Asya olacak.

Seul ve Singapur hatlarındaki uçuş sayısı artışının yanı sıra, Münih’ten ilk kez Bangkok seferleri icra edilmeye başlanacak.

Ayrıca şu an için Frankfurt çıkışlı yapılan Osaka seferleri de Münih’e kaydırılacak.

Hatırlanacağı üzere Lufthansa, Münih Havalimanı’nı ikinci bir hub olarak kullanmaya başladığından bu yana istikrarlı bir biçimde kuvvetlendiriyor.

2018 yılı yaz tarifesinde Münih’e ciddi kaynak aktarımı yapan şirket, filosundaki beş adet Airbus A380’i buraya kaydırmıştı.

Bu uçaklar, Münih ile Los Angeles, Hong Kong ve Pekin arasındaki uçuşlarda kullanılmaya başlanmıştı.

2020 yılında bir kaç A380’in daha Frankfurt’tan Münih’e kaydırılabileceği konuşuluyor.

Bunların yanı sıra, Airbus A340-600 tipi uçakların da büyük bölümü Münih çıkışlı olarak operasyon yapacak.

Neticede Lufthansa’nın Münih hub’ında 2019 yılı yaz tarifesinde %8-9 civarında kapasite yükselteceği hesaplanıyor.

Lufthansa’nın kalesi durumundaki Frankfurt‘ta ise yeni tarife döneminde daha ziyade, zamanında kalkış oranlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Kısa-orta menzilde Eilat (İsrail), Agadir (Fas), Trieste (İtalya) ve Selanik (Yunanistan), uzun menzilde ise ABD’nin Austin kenti, Frankfurt hub’ının uçuş ağına katılan yeni noktalar olacak.

Bununla birlikte, Frankfurt’taki kapasite artışının sadece %2-3 seviyesinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Lufthansa Group’un kârlılık açısından oldukça memnun olduğu Swiss operasyonunun merkezi ise Zürih.

Zürih Havalimanı çıkışlı uçuşlarda yeni dönemde Avrupa çapında artış yapılması planlanıyor.

Bremen yeni bir nokta olarak uçuş ağına eklenirken, Bordo, Kiev, Brindisi ve Sylt (Almanya) kentlerine yapılan mevsimlik uçuşlar tüm yıla yaygınlaştırıldı.

Austrian Airlines’ın hub’ı konumundaki Viyana da Zürih gibi Avrupa’ya odaklanıyor.

Austrian Airlines, yaz tarifesini beklemeden, önümüzdeki Ekim ayının sonunda başlayacak kış tarifesi ile birlikte atağa kalkacak.

Şirket, aralarında Berlin, Düseldorf, Hamburg, Kopenhag, Atina gibi kentlerin bulunduğu 14 noktaya haftalık 40 ilave uçuş planlıyor. Ayrıca Kuzey Amerika’daki bazı noktalar da yeni uçuşlar için değerlendiriliyor.

Lufthansa İcra Kurulu Üyesi ve Hub Management Başkanı Harry Hohmeister yaptığı açıklamada, merkezî bir biçimde yönettikleri çoklu hub yapısının çok iyi işlediğini ve bu durumdan memnun olduklarını belirtti.

Hohmeister ayrıca, çoklu hub yapısı sayesinde, değişen pazar şartlarına son derece hızlı ve esnek bir biçimde tepki verebildiklerinin altını çizerken, kalite, verimlilik ve maliyet etkinliğinin kendileri için en temel üç etken olduğunu vurguladı.

Dip toplama bakıldığında ise, Lufthansa Group’un 2019 yılı yaz dönemindeki kapasite artışının bir hayli düşük bir oranda kalması bekleniyor.

Lufthansa Hub Management

Luthansa Group, 2015 yılının sonların geniş kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinden geçmişti.

Grup bünyesindeki network taşıyıcıların (Lufthansa, SWISS ve Austrian Airlines) ticarî yönetiminin, İcra Komitesi’ndeki tek bir kişi tarafından yürütülmesi ve söz konusu şirketler tarafından yolculara sunulan seyahat deneyiminin daha tutarlı ve entegre olması amaçlanmıştı.

Hub Management adı altında faaliyet gösteren bu yeni yapının başına, SWISS CEO’su Harry Hohmeister atanmıştı.

Network ve filo planlama, ürün yönetimi ve dağıtım kanalları gibi unsurlar, Hub Management çatısı altında yer almıştı.

Frankfurt, Münih, Zürih ve Viyana, bu yeni yapı içerisinde birer hub olarak tanımlanarak, her bir hub’ın başına Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcıları (Chief Commercial Officer) getirilmişti.


Posted

in