Kitap Notları: Havada Kalan Sorular

Havayolu 101’de bu kez, son yıllarda ülkemizde yayımlanan havacılık kitapları arasında en fazla ilgi çeken eseri, ‘Havada Kalan Soruları‘ı ele alıyoruz.

(ISBN: 978-605-4579-75-4)

Günümüz itibarıyla dördüncü baskısı yapılan ve Efil Yayınevi tarafından yayımlanan kitap, Kaptan Pilot Menderes Çakıcı tarafından kaleme alındı.

Halen THY’nin Boeing 777 filosunda kaptan pilot olarak meslek hayatına devam eden Menderes Çakıcı, THY tarihinin ilk sivil pilotlarından.

1980’li yılların sonlarında o zamanki Yugoslavya’nın bayrak taşıyıcı şirketi JAT ile bir anlaşma yapan THY, ilk sivil pilotlarını JAT’ın tesislerinde yetiştirmişti.

Çakıcı kitabını, soru-cevap şeklinde hazırlamış.

312 sayfalık kitap, 13 farklı kategorideki tam 169 farklı soru ve bunların cevaplarından oluşuyor.

Pilotluk mesleği, uçaklara ilişkin bazı temel özellikler, uçuş sırasında yaşanabilecek acil durumlar, yer operasyonu ve daha bir çok konu hakkında sıkça sorulan sorular bu çalışmada ele alınmış.

Kullanılan üslup gayet sade ve anlaşılır. Bu sayede, sektörün içinden olmayan bir kişi dahi bu kitabı kolaylıkla okuyup anlayabilir.

Havada Kalan Sorular aynı zamanda, havacılığa merakı olup bu mesleğin ayrıntılarını öğrenmek isteyenler için de ideal bir kaynak niteliğini taşıyor.

Böylece sivil havacılığa ilişkin bir çok soru havada kalmamış oluyor. 🙂

Neticede, sivil havacılığın temel kural ve uygulamaları hakkında bilgi edinmek isteyen herkese, Havada Kalan Sorular’ı özellikle tavsiye ediyoruz.

Havada Kalan Sorular

Havada Kalan Sorular – İçindekiler

1- Pilot ve Diğer Görevliler

2- Yer Operasyonu

3- Uçak ve Uçak Sistemleri

4- Uçakların Bakımı

5- Kalkış ve Tırmanış

6- Rotadaki Seyir Uçuşu

7- Uçuşta İkram

8- Hava Şartları

9- Alçalma ve İniş

10- Uçuş Emniyeti ve Acil Durumlar

11- Yolcularımız

12- Uçak Yolculuğu ve Fizyolojik Etkileri

13- Güncel


Posted

in