Delta, Los Angeles’taki Terminallerini Yeniliyor

Delta Air Lines, Los Angeles Havalimanı’nda (LAX) kullandığı terminalleri yenileme projesini resmen başlattı.

1,9 milyar USD’yi bulması beklenen proje çerçevesinde yolcu terminalleri modernize edilecek; Terminal 2, Terminal 3 ve dış hat seferleri için kullanılan Tom Bradley Terminali (Terminal B) birbirleriyle bağlantılı hale getirilecek.

Delta Sky Way (Los Angeles Havalimanı)

Delta Sky Way adı verilen projenin inşaat çalışmalarının önümüzdeki sonbahar aylarında başlaması ve yedi yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Delta Sky Way (Los Angeles Havalimanı – Check-in Alanı)

2009 yılından bu yana LAX’te en hızlı büyüyen havayolu olan Delta’nın bu projesi, Los Angeles için büyük önem taşıyor.

Bu yüzden, projenin tanıtım toplantısında Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, Delta CEO’su Ed Bastian, Los Angeles Kent Konseyi Üyesi Mike Bonin, Los Angeles World Airports temsilcisi Sean Burton ve Los Angeles World Airports CEO’su Deborah Flint hazır bulundu.

Belediye Başkanı Eric Garcetti törende yaptığı konuşmada, Delta Sky Way projesinin ABD ekonomisine ve halkına bir yatırım olduğunu ve Los Angeles’taki inovasyon ve büyüme dönemini hızlandırcağını söyledi.

Delta Sky Way (Los Angeles Havalimanı)

Yolcu deneyiminin pürüzsüz hale getirilmesinin ana hedef olduğu proje ile birlikte terminaller baştan aşağıya elden geçirilecek.

Terminal 3 yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Check-in alanından güvenlik kontrol bölgesine, özel yolcu salonlarından (Delta Sky Club) yiyecek-içecek ve perakende satış alanlarına kadar bir çok nokta yenilenecek ve daha konforlu hale getirilecek.

Los Angeles merkezli olarak çalışan 4.200 civarında personeli bulunan Delta bu havalimanında günde 170 civarında uçuş gerçekleştiriyor.