Qatar Airways, İkram Konseptini Yeniledi

Sektörün yolcu deneyimi noktasında iddialı havayolu şirketlerinden Qatar Airways, Business ve First Class ikram konseptini yeniledi.

İlk olarak Avrupa’ya yapılan uçuşlarda uygulamaya girecek olan konsept değişikliği çerçevesinde hem menü içerikleri hem de ekipmanlar yenilendi.

Son yıllarda havayolu şirketleri arasında sıkça görülen eğilime uygun olarak Qatar Airways, yöresel lezzetlere daha fazla yer vermeye başlayacak.

Menü ayrıntıları, uçulan destinasyona göre şekillenecek.

Mesela Doha ile İtalyan kentleri arasında yapılan uçuşlarda, porçini (ayı mantarı) ve trüf risotto gibi seçenekler, yolcuların beğenisine sunulacak.

Orta Doğu’ya has kabsa (etli pilay), büryan, ateşte kızartılmış et gibi lezzetler de Qatar Airways yolcuları ile buluşacak.

Yenilenen konseptin dikkat çeken bir diğer unsuru, uçak yolculuklarında görülmesi pek mümkün olmayan sıcak tatlılar. Kaliteli ikindi çayına bu sıcak tatlılar eşlik edecek.

Öte yandan, First Class’ta somon balığı eşliğinde kristal tepsi üzerinde sunulan havyar servisi de iyileştirildi.

Yeni konseptte, mini karabiber öğütücülerinden pembe Himalaya tuzlarına, taze pişmiş üç çeşit ekmeğin konulduğu keten astarlı sepetlere kadar tüm detaylara dikkat edildi.

Daha hafif bir şeyler yemek isteyenler için ise salata ve meyve çeşitleri ve yulaf ezmeli kahvaltı gibi seçenekler de mevcut.

Yolcularına sunmuş olduğu hizmeti sürekli bir biçimde iyileştirme yönünde çalışmalar yapan Qatar Airways’in, geçen seneden bu yana First ve Business Class yolcularına, uçakta yemek istedikleri yemekleri seçme (pre-select dining option) fırsatı verdiğini de hemen ekleyelim.

Bu uygulama çerçevesinde yolcular, 14 gün öncesinden başlamak üzere uçuşa son 24 saat kalana kadar alakart menülerden bir ana yemek seçebiliyor.

Comments

One response to “Qatar Airways, İkram Konseptini Yeniledi”