Emirates’te Şimdi de Kabin Memuru Eksikliği mi Yaşanıyor?

Geçtiğimiz günlerde, sektörünün lider firmalarından Emirates’in, pilot sayısındaki yetersizlik sebebiyle uçaklarının bir bölümünü seferden çekmek zorunda kaldığı ortaya çıkmıştı.

Şirketin CEO’su Tim Clark, Nisan ayının başlarında yaptığı bir açıklamada, 100-150 arasında pilot eksikleri bulunduğu belirtmişti.

Basına yansıyan haberlere göre Emirates, Nisan ayında 11 adet Boeing 777 ve bir adet Airbus A380 olmak üzere toplam 12 uçağını yere indirdi.

Mayıs ayında bunlara 14 adet 777 ve 6 adet A380 daha eklenecek. Haziran ayında park edilecek 11 adet 777 ve 3 adet A380 ile birlikte yere inen toplam uçak sayısı 46 (36 Boeing 777 ve 10 Airbus A380) olacak.

Emirates’in filosunda şu anda, 150’si Boeing 777 ve 103 adedi Airbus A380 olmak üzere toplam 253 uçak bulunuyor.

Yani bir başka deyişle, önümüzdeki Haziran ayında Emirates’in 777’lerinin dörtte biri ve A380’lerinin %10’luk bölümü olmak üzere filodaki uçakların %18 oranındaki bölümü park pozisyonunda bekleyecek.

Emirates’te Kabin Memuru Eksikliği mi Yaşanıyor

Ancak iş pilot sayısındaki yetersizlikle bitmedi.

Emirates’te şimdi de kabin memuru eksikliği yaşanıyor.

Reuters’e konuşan şirket personelleri, art arda yaşanan istifaların ardından bazı uçuşların minimum kabin memuru sayısı ile gerçekleştirildiğini iddia etti.

İstifaların yanı sıra, bazı çalışanların rapor alarak uçuşa gitmemesinin de bu durumda rol oynadığı söyleniyor.

Mayıs ayındaki uçuşların bazılarında, her zamankinden iki kabin memuru daha az görev yapacak. (Kurallar dahilindeki bu durumun uçuş emniyetini ve güvenliğini etkilemesi söz konusu değil)

Maaş artışları taleplerini kabul edilmemesi, daha uzun sürelerle çalışma ve özel sağlık sigortası gibi bazı yan imkânların azaltılması gibi hususlar sebebiyle, kabin memurları arasında rahatsızlık meydana geldiği öne sürülüyor.

Bununla birlikte konuyla ilgili olarak Reuters’e bir cevap gönderen Emirates, kabin memuru sayısında herhangi bir sıkıntı bulunmadığını belirtti.

Şirket ayrıca, 2017 yılı içinde yavaşlatılan kabin memuru alımlarının, bu günlerde yeniden hızlandırıldığını vurguladı.

Emirates bünyesinde dünyanın dört bir yanından gelen 25.000 civarında kabin memuru görev yapıyor.

Yolcularına sunduğu hizmet kalitesine büyük önem veren şirket bu yüzden uçuşlarında, yönetmeliklerin belirttiği minimum kabin memuru sayısından daha fazla sayıda personel çalıştırıyor.


Posted

in