Fastjet, Markette Uçak Bileti Satacak

Afrikalı düşük maliyetli taşıyıcı Fastjet, sıra dışı bir kanaldan uçak bileti satmaya hazırlanıyor.

Güney Afrikalı perakende devleri Shoprite ve Checkers ile birer anlaşma imzalayan Fastjet’in biletleri, marketlerde satılacak.

Taraflar arasındaki işbirliğinin başarıya ulaşması halinde, markette uçak bileti satışları bu ikilinin faaliyet gösterdiği diğer ülkelere de yaygınlaştırılacak.

Türkiye’deki Biletix’in bir benzeri durumundaki online bilet satış sitesi Computicket, Fastjet’in biletlerini satacak bir diğer alternatif kanal olacak.

Fastjet’in Güney Afrika pazarındaki bu farklı girişiminin ardında, bu ülkedeki uçak yolcularının bilet satın alma alışkanlıkları yatıyor.

Yolcular biletlerini genelde, uçuşa çok az bir süre kala satın alıyor.

Havayolu sektöründe kullanılan gelir yönetimi sistemleri temel olarak, uçuşun tarihi yaklaştıkça, biletin fiyatlarını artırma yönünde oluyor.

Bu durum, Fastjet’in bilet fiyatlarının ülkedeki otobüs fiyatlarıyla rekabet edememesine ve dolayısıyla yolcu kaybına sebep oluyor.

İşte buna bir çare olarak Fastjet, ülkedeki marketlerden düşük fiyatla bilet satmayı planlıyor.

Bu sayede sadece düşük bilet fiyatı ile satış yapmak değil, potansiyel yolculara erişim açısından da büyük ilerleme kaydedilmesi hedefleniyor.

Fastjet, Güney Afrika’da halen, Johannesburg’tan Zimbabve’nin başkenti Harare’ye günde dört kez sefer yapıyor.

Şirketin bunun yanı sıra, Harare – Johannesburg, Harare – Victoria Falls ve Harare – Darüsselam hatlarında uçuşları bulunuyor.

Bakalım Fastjet’in bu yeni satış stratejisi başarılı olacak ve yolcu sayıları artacak mı?