Laudamotion ile Eurowings, İşbirliği Yaptı

Niki adlı bölgesel havayolunun yerine kurulan ve geçtiğimiz günlerde %25’i Ryanair tarafından satın alınacağı duyurulan Laudamotion, Lufthansa Group bünyesindeki Eurowings ile işbirliği yaptı.

Zaten Niki’nin sahibi efsanevî Formula 1 pilotu Niki Lauda, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, filodaki uçakların bir bölümünün wet-lease yöntemiyle bir Lufthansa iştirâki olan Eurowings’e kiralanması konusundaki görüşmelere devam ettiklerini belirtmişti.

Taraflar arasındaki anlaşmaya göre, Laudamotion filosundan sekiz uçak ve bunlara ilişkin kabin ve kokpit ekipleri, önümüzdeki Mayıs ayı sonuna kadar Eurowings adına hizmet verecek.

Laudamotion

Bununla birlikte, Eurowings’in özellikle yaz dönemindeki turist hareketliliğini hedef alan bir havayolu olduğunu düşündüğümüzde, wet-lease anlaşmasının sonraki aylarda da devam etmesi sürpriz olmayacaktır.

İlk olarak Mart ayında Almanya çıkışlı uçuşlara başlayan Laudamotion, Nisan ayında İsviçre ve Mayıs’ta Avusturya çıkışlı seferlerle yoluna devam etmeyi planlıyor.

Şu an için şirketin filosunda 15 uçak bulunuyor.

15 uçaklık küçük bir şirket gibi görünse de Laudamotion, özellikle Viyana, Münih ve Palma de Mallorca havalimanlarında sahip olduğu slotlar sebebiyle oldukça stratejik bir konuma sahip durumda.