Uçakta Ürün Satışında Singapur’dan Yeni Bir Adım

Yolcular, seyahatleri sırasında sadece havalimanlarında değil, uçak içerisinde de alışveriş yapma imkânına sahip olabiliyor.

Dünyanın önde gelen bir çok havayolu şirketi, hazırlamış oldukları zengin kataloglar üzerinden yolcularına ürün satışı yapmanın farklı yollarını arıyor.

Bu konuda Singapur’dan yeni bir adım geldi.

Duty-free işinin lider firmalarından DFASS, hizmet kalitesiyle sektörün önde gelen havayollarından Singapore Airlines ve yer hizmetleri konusunda uzman olan SATS, uçak içi ürün satışını geliştirmek amacıyla güç birliğine gitti.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde Singapore Airlines, halihazırda DFASS ve SATS’ın %50’şer oranda ortaklığı ile kurulmuş olan DFASS SATS Pte Ltd adlı uçak içi perakende satış şirketinin %70’ini satın alacak.

Şirketin geri kalan %30 oranındaki bölümü, DFASS ve SATS tarafından yarı yarıya paylaşılacak.

Üçlü ortaklık yapısına sahip olan bu şirket, bugün olduğu gibi gelecekte de KrisShop (Singapore Airlines) ve Scootalogue (Scoot) markaları altındaki tüm perakende işini yürütecek.

Ürünler DFASS tarafından sağlanırken, SATS bu önemli gelir kaynağının operasyonunu üstlenmeye devam edecek.

Uçuş sırasındaki anlık satışların yanı sıra önceden siparişi verilmiş ürünlerin uçak içerisinde veya havalimanında teslim işlemlerini de yine bu firma gerçekleştirecek.

Yolcular uçuş sırasında önlerindeki ekrandan duty-free ürün siparişi verebiliyor.

Singapore Airlines’ın büyük ortak olmasıyla ciddi bir biçimde güçlenen DFASS SATS Pte Ltd, yeni dönemde özellikle dijital uygulamalara ağırlık verecek.

Yeni şirketin en önemli hedefi, yolcuların karşısına mükemmel bir “omni-channel” deneyimi sunmak.

Bu iş için özel olarak geliştirilmesi planlanan dijital platform, halen DFASS ile bazı projelerde çalışlarını sürdüren Almanya merkezli AOE adlı şirket tarafından hazırlanacak.

Böylece uçak içi ürün satışında, basılı katalogların kısıtlarının ötesine geçilerek mobil uygulama ve web sitesi üzerinden de pazarlama ve satış yaparak, işlem hacminin genişletilmesi amaçlanıyor.