Miami Havalimanı

Miami Havalimanı (IATA: MIAICAO: KMIAFAA LID: MIA) ya da eski adıyla Wilcox Field, Güney Florida bölgesine hizmet veren ana havalimanıdır.

Kent merkezinin 13 km kadar kuzeybatısında kalmaktadır.

Bu bölgede 1920’li yıllardan bu yana havalimanı bulunmakla birlikte, modern anlamdaki ilk terminal binası 1959 yılında inşa edilmiş ve o tarihten bu yana bir çok defa büyütülmüştür.

Miami Havalimanı, 45 milyona yaklaşan yolcu sayısıyla bu bakımdan ABD’nin en büyük 12. ve dünyanın en büyük 30. havalimanıdır.

Özellikle American Airlines tarafından Orta ve Güney Amerika ve Karayipler’deki noktalara yapılan uçuşlarda bir hub olarak kullanılmaktadır.

Miami Havalimanı

 

Uzunlukları 2.621 m. ile 3.967 m. arasında değişen dört pisti bulunmaktadır.

Miami Havalimanı’nın terminal binası temel olarak bir U harfini andırmaktadır. Ayrıca ana bölüme bağlı olan ve uçağa biniş kapılarının yer aldığı bir çok iskele (pier) bölümü bulunmaktadır.

Ülkemizde Türk Hava Yolları, 25 Ekim 2015 tarihinden bu yana İstanbul ile Miami arasında doğrudan sefer gerçekleştirmektedir.

Bu noktada özellikle American Airlines ve Türk Hava Yolları uçuşları arasında aktarma yapacak yolcuların dikkatini çekmek istiyoruz.

American Airlines, yukarıdaki terminal haritasında mavi renkle işaretlenmiş olan bölgede operasyon yapıyor. Türk Hava Yolları’nın uçağı ise havalimanının en yeni kısmı olan J bölgesine yanaşıyor.

Dolayısıyla, bu iki şirketin uçuşları arasında bir aktarma yapacak yolcuları yaklaşık 1 km uzunluğunda bir yürüyüş bekliyor.

Yolcuların zaman ayarlamalarını buna göre yapmalarında fayda bulunuyor.

Miami Havalimanı’nda dikkatimizi çeken bir başka husus, yolcuların bir çok aşamada self-servis özellikle uygulamalara yönlendirilmeleri.

Hem check-in aşamasında hem de pasaport kontrollerinde ABD vatandaşı olsun olmasın, yolcuların kendi işlemlerini kendilerinin yapması teşvik ediliyor.


Posted

in