Changi Terminal 4’ün Açılış Tarihi Belli Oldu

Singapur Changi Havalimanı – Terminal 4

Singapur Changi Havalimanı’ndaki Terminal 4 binasının açılış tarihi belli oldu.

Yeni terminal, 31 Ekim 2017 tarihi itibarıyla yolculara hizmet vermeye başlayacak.

Havalimanından yapılan açıklamada, yaklaşık bir yıldır devam etmekte olan denemelerin başarıyla sonuçlandığı belirtildi.

Açılış tarihine kadar olan yaklaşık iki aylık süre zarfında son kontroller ve bir kaç küçük değişiklik yapılacak.

Geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde Havayolu 101 ekibi olarak bizzat denemelerine katıldığımız Terminal 4’ü kullanacak havayolu şirketleri şöyle:

AirAsia Group (dört farklı alt marka), Cathay Pacific, Cebu Pacific Air, Korean Air, Spring Airlines ve Vietnam Airlines.

Bu havayolu şirketlerinin yeni terminale taşınma tarihleri ise şu şekilde belirlenmiş:

31 Ekim 2017 Salı – Cathay Pacific ve Korean Air

2 Kasım 2017 Perşembe –  Cebu Pacific Air ve Spring Airlines

7 Kasım 2017 Salı –  AirAsia Group ve Vietnam Airlines

Terminal 4’ün resmî açılışı, Cathay Pacific tarafından icra edilecek olan Hong Kong – Singapur uçuşu (CX 659) ile yapılacak.

Aynı hattaki CX 650 sefer sayılı Singapur – Hong Kong uçuşu ise, yeni terminalin ilk kalkış seferi olacak.

Bu vesileyle Singapur Changi Havalimanı’nı tebrik ediyor, başarılı bir geçiş olmasını temenni ediyoruz.

FAST Konsepti

Singapur Changi Terminal 4’te, Fast and Seamless Travel (FAST) konsepti çerçevesinde yolcuların, terminalin önündeki kaldırımdan, uçağa biniş kapısına kadarki süreçte yer alan check-in, pasaport kontrolü, güvenlik kontrolü ve boarding aşamalarında herhangi bir personel yardımına veya müdahalesine ihtiyaç duymaksızın tüm işlemleri kendi kendilerine gerçekleştirebilmesi hedefleniyor.

1- Otomatik Check-in Kioskları (Automated Check-In Kiosks)

Yolcular rezervasyon kodunu girerek veya pasaportlarını taratarak koltuk seçimi, biniş kartı basımı, bagaj etiketi basımı gibi işlemleri gerçekleştirerek check-in yapabilecek.

2- Otomatik Bagaj Teslim (Automated Bag Drop)

Bu noktada yolcunun fotoğrafı çekilerek, pasaportundaki fotoğrafla eşleştirilecek. Eşleştirmenin başarılı olması halinde yolcu, bavulunu, otomatik bagaj teslim cihazına yerleştirecek ve gönderecek.

3- Otomatik Pasaport Kontrol (Automated Immigration Gate)

Otomatik pasaport kontrol cihazlarında biyometrik yüz tanıma ve parmak izi sistemleri bulunacak ve yolcunun pasaportundaki fotoğraf ile eşleştirme yapılacak.

Otomatik pasaport kontrol noktalarından yalnızca Singapur vatandaşları, Singapur’da oturma izni olan yabancılar ve Singapur’daki ilgili devlet kurumuna daha önceden başvuru yaparak bu uygulamaya kaydını yaptırmış olan 6 yaşından büyük yolcular faydalanabilecek.

4- Otomatik Biniş Kapısı (Automated Boarding Gate)

Uçağa biniş kapısında yolcular boarding pass’ını taratacak ve fotoğrafını çektirecek. Burada çekilen fotoğraf ile yolcunun daha önce otomatik pasaport kontrol noktasında çektirdiği fotoğraf karşılaştırılacak. Fotoğrafların eşleşmesi halinde kapı açılacak ve yolcunun uçağa geçmesine izin verilecek.


Posted

in