Qatar Airways, Uçaklarının Bir Bölümünü Kiralıyor

Katar’ın bölge ülkeleriyle yaşadığı büyük kriz sonrası Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır, Yemen  ve Libya’daki Tobruk hükümeti, hava sahalarını, Qatar Airways’e kapatmış ve karşılıklı tüm uçuşları durdurmuştu.

Yaşanan kriz en çok Katar’ın milli havayolu Qatar Airways’i etkilemiş, 7 ülkeye yapılan uçuşların durdurulmasıyla şirketin filosundaki çok sayıdaki uçak, ihtiyaç fazlası olması sebebiyle yerde kalmıştı.

İngiliz Havayolları British Airways’in (BA) kabin memurları 1 Temmuz’dan itibaren iki hafta süreye greve gidince BA, grev boyunca yolcuların mağdur olmaması için Qatar Airways’ten ekibiyle birlikte 9 uçak kiralamış, kriz döneminde bu durum havayolunu biraz olsun rahatlatmıştı.

Qatar Airways, Fas’ın milli havayolu Air Maroc’a da, Eylül ayı sonuna kadar bir adet A320 uçağını yine ekibiyle kiralamış, uçağın Kazablanka’dan Bordeux, Lyon, Montpellier, Nantes, Nice, Paris Orly ve Toulouse şehirlerine uçuş yapması planlanmıştı.

Elinde bir hayli kapasite fazlalığı bulunan Qatar Airways şimdi de, Lübnan’ın milli havayolu Middle East Airlines’a (MEA) wet-lease yöntemiyle uçak kiraladı.

Qatar uçağı, Beyrut-Londra arasındaki ilk seferini MEA adına dün (27 Ağustos 2017) gerçekleştirdi.


Posted

in

,