Air India, Et İkramını Kaldırdı

Havayolları arasındaki rekabet, şirketleri, bir dizi tasarruf tedbirleri almaya zorluyor.

Hindistan’ın milli havayolu Air India, tasarruf planı çerçevesinde Haziran (2017) ortasından itibaren ikramda köklü değişikliğe giderek, ekonomi sınıfında artık sadece vejetaryen menü ikram ediyor.

Et yemeklerini tamamen kaldıran şirketin bu sayede yılda 1 milyon Euro tasarruf etmeyi planladığı kaydedildi.

Air India’nın yurt içi ve yurt dışında yıllık ikram giderinin 54 milyon Euro olduğunu belirten şirketin CEO’su Ashwani Lohani, vejetaryen yolcu sayısının sürekli arttığını söylerken, uygulamaya ilk eleştiri Hindistan Uçak Yolcuları Birliği’nden (APPI) geldi.

APPI sekreteri Mahesh Reddy, “Ucuz havayolları bile ikram konusunda seçenek sunarken Air India’nın böyle bir karar alması son derece yanlıştır” dedi.

Havayolunun bu kararını derhal geri çekmesi gerektiğini kaydeden Reddy, yolcularla bu konuda yapılacak bir anketin yol gösterici olacağının altını çizdi.

Hindistan’da çoğunluk vejetaryen olmakla birlikte et yiyen Müslüman ve diğer azınlıkların da bulunduğu, havayolunun bu uygulamasının ayrımcılık anlamına geldiği ileri sürülüyor.

Özelleştirilmesi gündemde olan Air India için aralarında Tata Group ve düşük maliyetli havayolu Indigo gibi şirketlerin de olduğu çok sayıda talip var.


Posted

in