Finnair’den “Bağımsızlık” Menüsü

Finlandiya’nın bayrak taşıyıcı şirketi Finnair, ülkenin bağımsızlığını kazanmasının 100. yıldönümü şerefine özel bir ikram menüsü hazırladı.

Özel menü, ülkenin Rusya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan ettiği 6 Aralık 1917 tarihi öncesinde uçaklarda yolcuların beğenisine sunulmuş olacak.

Finnair bu konuda, Finlandiya’nın yemek kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlayan ELO adlı vakıfla işbirliği yaptı.

Mantar Çorbası (Finnair)

Hazırlanan üç farklı menü aynı zamanda, Fin mutfağının sağlıklı ve kuvvetli yemeklerinin de bir göstergesi olacak.

Helsinki çıkışlı olarak icra edilen uzun menzilli uçuşların Business Class bölümünde, 4 Ekim 2017 – 9 Ocak 2018 tarihleri arasında, Eero Vottonen adlı şef tarafından hazırlanan özel menü yolcularla buluşacak.

Baltık Ringası (Finnair)

Bu menünün içeriğinde Baltık ringası, Karelia yahnisi ve tütsülenmiş geyik çeşnili mantar çorbası yer alacak.

Diğer noktalardan Helsinki’ye yapılacak uçuşların Business Class’ında ise salamura somon, çelikbaş alabalık ve yine Karelia yahnisi bulunacak.

Salamura Somon (Finnair)

Finnair, Economy Class yolcularını da unutmamış.

Yine uzun menzilli hatlarda geçerli olmak üzere, 5 Temmuz 2017 – 9 Ocak 2018 tarihleri arasında, bu defa Turku’da bulunan Cygnaeus adlı ilkokul ile işbirliği yapılarak hazırlanan menü yolcuların beğenisine sunulacak.

Böyle bir işbirliğine gidilmesinin ardından yatan asıl sebep, Finlandiya’nın dünyaca ünlü eğitim sistemine atıfta bulunmak.

Zira Finlandiya’daki okullarda çocuklara ücretsiz yemek imkânı sunuluyor.

Cygnaeus adlı ilkokulda öğrencilerle birlikte yapılan bir çalışma sonucunda, Economy Class yolcularının şansına patates, köfte, makarna ve et tabağından oluşan bir menü çıktı. 🙂

ELO Vakfı’nın önderliğinde yürütülen bu proje çerçevesinde hazırlanan menüler ayrıca, Finlandiya’nın dünyanın dört bir yanındaki büyükelçiliklerinde de ikram edilecek.

Neticede, Finlandiya’nın bağımsızlığını kazanmasının 100. yıldönümü, ülkenin ön plana çıkan unsurlarının bir araya getirilmesiyle dünya genelinde kutlanmış olacak.


Posted

in

,

Tags: