Hindenburg Zeplini ve Tarihe Geçen Kaza

Nazi Almanyası tarafından üretilen Hindenburg Zeplini (LZ 129 Hindenburg), 245 metrelik boyuyla (neredeyse Titanik kadar) dünyanın gelmiş geçmiş en büyük hava aracı olma özelliği taşıyordu.

Hindenburg  zeplini muhteşem restoranları, lüks yolcu kabinleri, sıcak suyu, havalandırması ve kamaraları olan, dört adet dizel motorla çalışmasına rağmen sessizce havada süzülen bir zeplindi.

6 Mayıs 1937 tarihinde Amerika’ya uzanan yolculuğunu tamamlamak üzereyken New Jersey’deki Lakerhurst donanma hava üssüne iniş yapacağı sırada içinde bulunan hidrojen tanklarının da etkisiyle patladı.

Patlama sonucu yanıcı olan hidrojen ateş aldı, 36 kişi (13 yolcu + 22 mürettebat + 1 yer görevlisi) hayatını kaybederken 62 kişi mucize eseri sağ kurtulmayı başardı.

İngiliz Daily Mail Gazetesi, tarihin en büyük zeplin kazası olarak kayıtlara geçen Hindenburg’un son seferine ilişkin nadir tarihi fotoğrafları yayınladı.

Zeplinin ortasında uzun yemek masası yolculara hizmet veriyordu. 81 yıl önce Hindenburg, zengin transatlantik gezginleri için lüksü temsil ediyordu.

Nazi propagandacılarının 1936’da başlattığı ulusal gücün sembolü olarak lanse edilen Hindenburg’da 40 uçuş görevlisi, 10 hostes ve aşçı görev yapıyordu.

Zeplinin içinde geniş salonun yanısıra fotoğraf çekme olanağı sağlayan gözetleme pencereleri bulunuyordu.


Posted

in

,