Iran Air, İlk ATR 72’lerini Teslim Aldı

Iran Air, ilk dört adet ATR 72-600 uçağını teslim aldı.

Nükleer anlaşma sonrası Airbus ve Boeing’e yaklaşık 25 milyar dolar tutarında 185 adet uçak siparişi veren Iran Air, bununla yetinmemiş 20’si kesin 20’si opsiyonlu olmak üzere 40 adet ATR 72-600 sipariş etmişti.


Airbus’ın merkezi Toulouse’da düzenlenen törenle Iran Air, 20 adet uçaktan ilk dördünü 16 Mayıs’ta teslim aldı. 20 uçağın tamamının teslimatı 2018’de bitecek.

ATR’lerin Operasyon Yapabileceği 60 Meydan Var

İran, uluslararası yaptırımların iyileştirilmesinin ardından, ülke çapında yerel ekonomiyi güçlendirmek ve bölgeler arasındaki bağlantıyı iyileştirmek için havayolu taşımacılığını modernize etme ve geliştirmeye ihtiyaç duyuyordu.

İran’da, ATR’lerin rahatlıkla uçuş yapabileceği altyapısı uygun 60 havalimanı var.


ATR 72-600 küçük hava meydanları, asfaltsız pistler ve dağlık bölgeler de dahil olmak üzere bir çok zorlu ortamdaki operasyonlar için ideal.

ATR 72-600, İran hava filosunun bölgesel uçaklarının çekirdeğini oluşturacak ve ülke çapında ulusal havayolunun sağladığı hizmetlerin genişlemesine ve geliştirilmesine katkıda bulunacak.

ATR CEO’su: Tarihî Bir An Yaşıyoruz

Teslimat töreninde konuşan ATR’nin CEO’su Christian Scherer, tarihi bir an yaşadıklarını belirterek, ATR uçaklarının konfor, verimlilik ve güvenli özelliği ile İran’ın bölgesel bağlantıları açısından çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağının altını çizdi.


Iran Air CEO’su Farhad Parvaresh’de “Yeni ATR filomuz müşterilerimize en yeni nesil uçakları temin etme isteğimizi sergiliyor. Böylece konfor, güvenilirlik ve rekabet gücü sağlıyoruz. Tüm toplumlar arasındaki bağlantıların güçlendirilmesi, herkes için yeni iş fırsatlarını teşvik edecektir” dedi.

İran, Turizmde Cazibe Merkezi Olacak

İran’ın Ortadoğu’nun bir sonraki büyük turizm bölgesi olması bekleniyor.

Şu anki mevcut önemli dinî trafiğin yanı sıra, bu yeni açık pazar, önümüzdeki yıllarda komşu ülkelere olduğu kadar yurt içinde de canlı bir hava ulaşımının doğmasına vesile olacak.


Posted

in

,