THY de, ABD ve İngiltere Uçuşları İçin Çözüm Üretti

THY, yolcuların elektronik cihazlarını özel olarak paketleyip güvenli bir biçimde yerine ulaştırıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından 8 ülkedeki 10 noktadan ABD’ye yapılacak uçuşlarda yolcuların uçak içerisine, cep telefonları ve tıbbi cihazlar hariç, diğer bütün elektronik cihazları almasını yasaklamasının yankıları devam ediyor.

Kısıtlama getirilen noktaların arasında bulunan Dubai’yi hub olarak kullanan Emirates’in, çok sayıda yolcuyu etkileyecek olan bu can sıkıcı gelişmeye karşı hızlıca aldığı tedbirin ardından sırada bu kez Türk Hava Yolları (THY) var.

THY’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’a Düzenlediğimiz Uçuşlarda Yolcularımızın Cep Telefonu veya Akıllı Telefondan Daha Büyük Elektronik Cihazları Kullanımına Dair Bilgilendirme:

  • Yolcularımız, uçak içinde sunduğumuz Wi-Fi kullanım olanağıyla cep telefonları ile internet hizmetimizden faydalanabilecekler
  • İlgili elektronik eşyalar, boarding kapısında teslim edilebileceği için, yolcularımız uçak kapısına kadar cihazlarını kullanabilecekler.
  • Transfer yolcularımızın söz konusu cihazlarını İstanbul varışlarında boarding kapısında teslim etmeleri yeterli olacak.
  • Yolcularımızın elektronik eşyalarını check-in esnasında bagaja vermeyi tercih etmemesi durumunda, elektronik cihazlar İstanbul’da boarding işlemi sırasında etiket karşılığı teslim alınarak itinalı bir şekilde özel bagajlarla taşınacak. Görevli personellerimiz varış sonrasında belirlenen dağıtım yerinde yolcu bagaj etiketi – cihaz eşleşmesi yaparak elektronik cihazları sahiplerine teslim edecekler.
THY, yolcuların elektronik cihazlarını özel olarak paketleyip güvenli bir biçimde yerine ulaştırıyor.

Bunu neden yapıyoruz?

Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ın ilgili kurumlarınca tebliğ edilen kurallar doğrultusunda;

25 Mart 2017 tarihi itibariyle, Türkiye çıkışlı Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’a gerçekleşecek uçuşlarda, standart boyutlardaki akıllı cep telefonundan büyük elektronik cihazlar (tıbbi cihazlar haricinde) kabin içinde (yolcu beraberinde) taşınamayacak. Bu uygulama kapsamında tüm dizüstü bilgisayarlar, tabletler, fotoğraf makineleri*, e-kitap okuyucular ve oyun konsollarının uçak altı bagajına verilmesi gerekiyor.

*Birleşik Krallık’a düzenlenen uçuşlarda kabin içinde fotoğraf makinesi taşınmasına ilişkin bir kısıt bulunmamakta.

Bu uygulama Türkiye çıkışlı uçuşlarda geçerli olup, ABD ve Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye düzenlenecek seferlerde geçerli değildir.

Değerli Yolcularımız, 

Son altı yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları;

  • Ödüllü ikramları,
  • Uçuş süresince sunduğu kesintisiz wi-fi hizmeti,
  • 400’e yakın film, Universal My Music Planet’in katkılarıyla 20,000’den fazla şarkı ile 1500’den fazla albüm,
  • 750’nin üzerinde televizyon dizisi, belgeseller, kısa programlar, TV kanallarımızdan canlı yayınlanan programlar ve spor karşılaşmaları ile sizlere keyifli bir yolculuk deneyimi yaşatmaya devam ediyor.

Posted

in

Comments

One response to “THY de, ABD ve İngiltere Uçuşları İçin Çözüm Üretti”