En Ucuz Bileti Alan Yolcular, Kabin Bagajı Taşımayacak

United Airlines - Basic Economy Class
United Airlines – Basic Economy Class

En ucuz ücret sınıfından bilet satın alan yolculara getirilen kısıtlamalara bir yenisi eklendi.

United Airlines, en ucuz bileti satın alan yolcuların yanlarında kabine bagaj alımlarını ciddi oranda sınırlandıran ilk büyük havayolu şirketi oldu.

15 Kasım 2016 tarihinde şirketten yapılan açıklamaya göre, United’dan en ucuz bileti (Basic Economy) satın alan yolcular, “kabin bagajı” olarak tanımlanan ve baş üstü dolaplarında taşınan büyüklükteki bavul ve/veya çantaları yanlarına alamayacak.

Bavulunu kabine almak isteyen yolcular, bunun için ilave ücret ödeyecek.

Basic Economy uygulaması 2017 yılının başından itibaren satışa açılacak ve yılın ikinci çeyreğindeki uçuşlarla birlikte fiilen hizmete girecek.

United, 2020 yılına kadar 4,8 milyar USD tutarında ilave gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu rakamın 1 milyar USD’lik bölümünün, Basic Economy uygulaması çerçevesinde sağlanacağı tahmin ediliyor.

United’ın bu yeni uygulaması, Delta’nın, ucuz bilet alanlara parkur değişikliğini ve koltuk seçimini kaldıran kararının hemen arkasından geldi.

Travelers United adlı tüketici haklarını koruma derneğinin başkanı olan Charlie Leocha konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “söz konusu uygulamanın, ABD iç hatlarında yaşanan havayolu konsolidasyonunun ne denli aşırıya gittiğinin bir örneği olduğunu” belirtti.

United ve Delta’nın uygulamaları aynı zamanda, network taşıyıcı havayolu şirketlerinin, Spirit Airlines ve Frontier Airlines gibi aşırı-düşük maliyetli taşıyıcıların açtığı yoldan gittiklerinin bir göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

United CCO’su Julia Haywood ise yeni uygulamayı savunarak, “yolcularımız bizden daha fazla seçenek istedi ve Basic Economy uygulaması da bunu karşılıyor” şeklinde konuştu.

Haywood ayrıca, kabin içerisine alınacak bagaj sayısında azalma olacağından, yolcuların uçağa biniş (boarding) sürecinin de hızlanacağını iddia ediyor.

United Airlines Basic Economy Uygulaması

  • Erken koltuk seçimi olmayacak. Yolcu, koltuk seçimini havalimanına geldiğinde bankoda yaptıracak. Dolayısıyla, mesela dört kişilik bir ailenin uçuşta yan yana oturması garanti değil.
  • Yolcuların en fazla 22 cm x 25 cm x 43 cm ebadındaki çantaları yanlarında taşımasına izin verilecek. Daha büyük bavul veya çantaların kabine alınabilmesi, ilave ücrete tâbi olacak.
  • Bilet üzerinde değişiklik yapılamayacak.
  • United’ın sadakat programı MileagePlus üyelerinin bu ücret sınıfındaki mil kazanımı sınırlı olacak.
  • Yolcuların, bir üst kabin sınıfına “upgrade” hakkı bulunmayacak.
  • Bu yolcular uçağa en son binecek.

Posted

in

Comments

One response to “En Ucuz Bileti Alan Yolcular, Kabin Bagajı Taşımayacak”