Emirates, Boeing 777X Filosunda Thales AVANT Kullanacak

Emirates & THALES
Emirates & THALES

Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden Emirates, önümüzdeki yıllarda filosuna dahil edeceği Boeing 777X tipi uçakların uçak içi eğlence sistemleri (IFE) için Thales ile anlaştı.

Boeing 777X, 2017 yılında başlayacak test sürecinin ardından, 2020 yılında resmen hizmete girecek.

Emirates, yeni uçaklarını 2020 yılı ortalarında teslim almayı planlıyor.

Şirketin kesinleşmiş 150 adet Boeing 777X siparişi var ve Thales ile yapılan anlaşma şimdilik ilk 50 uçağı kapsıyor.

2020 yılına kadar geçecek olan zaman dilimi içerisinde, Emirates ve Thales, AVANT adlı IFE sisteminin geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve Boeing 777X tipi uçaklara yerleştirilmesi konularında yakın işbirliği yapacak.

Milyonlarca dolarlık maliyeti olan bu yatırım aynı zamanda Emirates’in, yolcu deneyimine verdiği önemi göstermesi açısından dikkat çekici.

Emirates Başkan Yardımcısı ve CCO’su Adel Al Redha yaptığı açıklamada; “Thales ile yapmış oldukları iş ortaklığının, kendileri için her zaman ön planda olan yolcu deneyimine olan yaklaşımlarını net bir biçimde ortaya koyduğunu” belirterek, “Boeing 777X tipi uçaklarda yolculara sunacakları ürünlerin, sektör genelinde bir ölçüm ve karşılaştırma kriteri haline geleceğini” iddia etti.

Al Redha ayrıca, Emirates ile Thales arasında yapılan uzun vadeli anlaşmanın, Fransa’daki kalifiye personel istihdamına da olumlu yönde etkisi olacağının altını çizdi.

Android tabanlı bir sistem olan Thales AVANT, son derece inovatif ve yüksek oranda kişiselleştirilebilir bir yapıya sahip.

Bu açıdan bakıldığında, Emirates’in halihazırda ödüllü olan uçak içi eplence sistemi ice’ın, 2020’li yıllarda da benzer başarıyla yolculara hizmet vermeye devam edeceği öngörülebilir.

Emirates 12 yıldan bu yana Skytrax’te “World’s Best Inflight Entertainment” (Dünyanın En İyi Uçak içi Eğlence Sistemi) ödülünü kazanıyor. Vizyona en son çıkan filmler, ödüllü TV programları, komedi dizileri, canlı TV yayını, müzik ve bilgisayar oyunları olmak üzere 2.500 farklı seçenek yolcularla buluşuyor. Şu anda 240 uçaktan oluşan Emirates filosunun %85’i kablosuz internet bağlantısı ile donatılmış durumda. Dokuz farklı haber ve spor kanalının bulunduğu Canlı TV yayını ise 107 uçakta yer alıyor.


Posted

in