Lufthansa_technik

Lufthansa Technik ve Malaysia Airlines, İşbirliği Yapmayı Planlıyor

Lufthansa_technikLufthansa Technik ve Malaysia Airlines, uçak bakım ve onarım konusunda işbirliği yapmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kuala Lumpur’da Lufthansa Technik ile Malaysia Aviation Group arasında imzalanan bir ön anlaşma ile taraflar, bölgesel bir uçak bakım ve onarım tesisi kurulmasına ilişkin bir anonim ortaklık oluşturulması amacıyla stretejik işbirliği yapma yönünde ilk adımı attılar.

2017 yılında açılması planlanan tesis, Malaysia Airlines’ın Kuala Lumpur Havalimanı’ndaki mevcut sahasında kurulacak ve Boeing 737 ve Airbus A320 ailelerindeki uçak tiplerine hizmet verecek.

Söz konusu tesis en son teknolojiye sahip olacak ve vereceği en iyi seviyedeki teknik bakım hizmetiyle bölgedeki “mükemmeliyet” merkezi haline gelecek.

Malaysia Airlines’ın önümüzdeki Eylül ayında görevi bırakacak olan Alman CEO’su Christoph Mueller yaptığı açıklamada; “Lufthansa Technik gibi alanında dünya liderlerinden bir tanesi olan bir şirketle işbirliği yapmaktan heyecan duyduklarını” belirti.

Mueller ayrıca, bu işbirliği sonucunda sağlanacak olan teknoloji, uzmanlık ve yetenek transferinin hem Malaysia Airlines hem de Malezya için büyük öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Lufthansa Technik CEO’su Dr. Johannes Bussmann ise bu önemli işbirliğinin kendileri için özellikle Güneydoğu Asya pazarına girmeleri noktasında büyük önem arz ettiğini ve Malaysia Airlines ile birlikte büyük başarılara imza atacaklarını vurguladı.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından, Lufthansa Technik ve Malaysia Airlines arasında uçak bakım ve onarım konusundaki işbirliğine ilişkin anonim şirket kurulacak.

Neticede, Lufthansa Technik’in küresel çaptaki büyüme girişimlerinin Malezya’daki bu ortaklıkla devam ettiğini söyleyebiliriz.

Hatırlanacağı üzere; 9 Mart 2016 tarihinde Lufthansa ile İran Air arasında imzalandığı belirtilen bir anlaşmaya göre Lufthansa Technik, İran’da bir teknik bakım merkezi kurmak için kolları sıvamıştı.

İran’da şu an için ortalama yaşları 20 olan, 250 civarında uçak bulunuyor.

Ambargolar sebebiyle yeterli bakım yapılamadığından, bu 250 uçağın 100 kadarı yerde yatıyor.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, gerekli teknik bakımların yapılması halinde, 70 kadar uçağın yeniden hizmete sokulabileceği düşünülüyor. Bu durumun gerçekleşmesi, yeni uçakların teslim edileceği döneme kadar ülke havacılığına bir nebze de olsa rahat bir soluk aldırabilir.

Hem mevcut eski uçakların bakımı, hem de bu sene başında İran tarafından verilen 118 uçaklık Airbus siparişi çerçevesinde düşünüldüğünde, Lufthansa Technik ile İran Air arasında geniş kapsamlı ve uzun soluklu bir işbirliğinin gerçekleşmesi ve Tahran’da bir teknik bakım merkezinin kurulması sürpriz olmayacaktır.

Şirketin şu anda dünya genelindeki 30’dan fazla iştirakinde, 25.000’den fazla personel görev yapıyor.

Comments

One response to “Lufthansa Technik ve Malaysia Airlines, İşbirliği Yapmayı Planlıyor”