Atlanta Airport_ATLNext_new investment_001

Atlanta Havalimanı’na, 6 Milyar Dolarlık Yatırım

Atlanta Airport_ATLNext_new investment_001
Atlanta Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali

101 milyonu aşkın yolcusuyla bu bakımdan dünyanın en büyüğü olan Hartsfield-Jackson Atlanta Havalimanı, 6 milyar USD tutarındaki yeni yatırımla çıtayı daha da yukarıya çekmeye hazırlanıyor.

Atlanta Valisi Kasim Reed ve Atlanta Havalimanı Genel Müdürü Miguel Southwell tarafından dün düzenlenen “ATL – State of the Airport” etkinliği sırasında kamuoyuna tanıtılan yeni yatırım planı, iç hatlar terminalinde yapılacak kapsamlı bir iyileştirmenin yanı sıra yeni biniş kapıları, yeni otopark, yeni bir terminal, 400 odalı bir otel, kargo sahasının büyütülmesi ve havalimanına altıncı bir pistin daha inşa edilmesi gibi oldukça geniş bir çerçeveye sahip.

Önümüzdeki 20 yıla ilişkin olarak hazırlanan ve ATLNext adı verilen proje çerçevesinde çalışmalar bu sene sonunda başlayacak ve gelecek sene süratlenecek.

Bu devasa proje için sadece 2017 yılı içerisinde, 1 milyar USD harcama yapılması planlanıyor.

Genel Müdür Miguel Southwell, Atlanta Havalimanı’nın geleceğine ilişkin bu çok önemli projede altı stratejik öncelikleri olduğunu vurguladı:

Atlanta Airport_ATLNext_new investment_0021- Güvenlik ve emniyet

2- Mâlî yeterlilik

3- Ekonomik üretim

4- Çevre

5- Çalışanlar

6- Yolcu hizmetleri

Southwell ayrıca, Atlanta ile Çin, Hindistan, İsrail ve diğer hızlı gelişen ekonomiler arasında daha fazla uçuş yapılmasını da istedi.