Qatar Airways_Cabin Crew

Qatar Airways, ‘Super Business Class’ ile Farklılaşacak

Qatar Airways_Cabin CrewYolcu deneyimi açısından havayolu sektörünün en önde gelen şirketlerinden bir tanesi olan Qatar Airways, bu yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı “Super Business Class” adlı yeni ürünüyle, rakiplerine göre bir adım öne geçmeyi hedefliyor.

Kasım ayında yapılacak lansmanla tanıtılacak yeni Business Class’ta koltukların 1-2-1 düzeninde yerleştirileceği ve her birinin kendisine ait bir sürgülü kapısı olacağı tahmin ediliyor.

Kabinin ortasında yer alan ikili koltuklar aynı zamanda çift kişilik bir yatak haline de dönüşebilecek.

Super Business Class için hazırlanan koltuk tasarımı münhasıran Qatar Airways’e ait olacak ve koltuk üreticisi firma tarafından bir başka havayolu şirketi için kullanılamayacak.

Yeni koltuğun tasarımının patenti de Qatar Airways’te. Taklit edilmesi durumunda, şirket hukukî düzlemde bu işin takipçisi olacak.

Super Business Class ilk olarak, bu yılın Aralık ayında Qatar Airways filosuna katılacak olan bir Boeing 777-300ER’da yolcuların beğenisine sunulacak.

Boeing 777’yi, Mart 2017’de teslim edilecek olan Airbus A350’ler izleyecek.

Yeni uçaklar yeni Business Class ile teslim alınırken, filoda bulunan uçaklar da elden geçirilecek. Her ay üç adet olmak üzere, filodaki tüm uçaklar baştan aşağıya yenilenecek.

Qatar Airways’in bu hamlesi aslında son yıllarda premium kabinde görmeye alıştığımız trende paralel bir gelişme.

Havayolu şirketleri, her geçen gün First Class bölümüne ayırdıkları alanı daraltıp mevcut Business Class kabinlerini yenileyerek, bir bakıma bu iki sınıfı harmanlamış oluyor.

Zaten Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker de yapmış olduğu bir açıklamada, önümüzdeki yıllarda sadece filoda bulunan Airbus A380 tipi uçaklarda First Class hizmeti bulunacağını ve diğer tipteki uçaklarından bu hizmeti kaldıracaklarını belirtmişti.

Emirates’in Yeni Business Class’ı Nasıl Olacak?

Emirates_business class_seat_2-3-2_Boeing 777
Emirates Business Class

Yolcu deneyimi konusunda sektörün bir başka iddialı oyuncusu Emirates ise yeni Business Class’ını, 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek ITB Berlin fuarında tanıtacağını duyurdu.

Bilindiği üzere Emirates, filosundaki Boeing 777’lerde 2-3-2 şeklinde bir koltuk dizilimine sahip.

Özellikle üçlü koltuk dizisinin ortasında oturmak zorunda kalan Business Class yolcularının çok da hoşuna gitmeyen bu yapının, yeni dönemde de devam edeceği söyleniyor.

Halihazırda 160 derece yatan koltuklar ise, 180 derece yani tamamen yatabilen koltuklarla değiştirilecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, sektördeki trend First Class ile Business Class konforunu buluşturmak yönünde ilerlerken Emirates’in 2-3-2 düzeniyle yola devam etmesi, premium seyahat segmentinde kendisini rakiplerine nispeten bir nebze de olsa geride bırakabilir.

Emirates’in yeni Business Class tasarımı ilk olarak, önümüzdeki Kasım ayından itibaren teslim alınmaya başlanacak olan Boeing 777’lerde kullanılacak.