Etihad Airways_Nicole Kidman_tv commercial_004

Etihad’ın 2015 Yılı Performansı Açıklandı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Airways, yolcu ve kargo operasyonlarında büyümeye devam ederek 2015 yılında da yüksek bir performans gösterdi.

Etihad, 2014 yılına kıyasla yüzde 17’lik bir artışla 17,4 milyon yolcu taşıdı ve 467 milyon kilometrelik mesafe kat ederek 97.400 uçuş gerçekleştirdi.

2015 yılında Abu Dabi Uluslararası Havalimanı üzerinden seyahat eden yolcuların yüzde 75’i Etihad Airways ile uçtu.

Etihad Airways_Nicole Kidman_tv commercial_001
Şirkete bağlı diğer havayolları ile seyahat eden yolcular da hesaba katıldığında bu oran yüzde 84 olarak gerçekleşti.

Etihad Airways Başkanı ve CEO’su James Hogan şirketin performansıyla ilgili şunları söyledi:

“2015 yılında milyonlarca yolcuya, ödüllü servislerimiz ve iş ortaklarımızın büyüyen ağı ile yine rekabetçi seçenekler sunduk. Hiçbir havayolu, havacılık sektöründeki rekabeti teşvik etmek adına daha fazlasını yapmıyor.”

Yeni Hatlar Açıldı

Etihad Airways 2015 yılında; Kalküta, Madrid, Edinburgh, Entebbe, Hong Kong ve Darüsselam’ı kapsayan altı yeni destinasyona uçuş başlattı.

Ayrıca İstanbul’un da aralarında yer aldığı 16 destinasyona uçuş sayısını artırdı.

Geçtiğimiz yıl Washington DC, Zürih, Singapur ve Brisbane destinasyonlarında hizmet veren Boeing 787-9 Dreamliner’ı filosuna katan şirketin, Airbus A380 uçuş ağı da Sidney ve New York destinasyonlarının eklenmesinin yanı sıra Londra Heathrow’a gerçekleştirdiği iki uçuş ile genişledi.

Günde Üç Kez Airbus A380

Havayolu bu yıl ise, Londra Heathrow’a A380 ile gerçekleştirdiği sefer sayısını üçe yükseltecek.

Ayrıca A380, Bombay ve Melbourne’e, Boeing 787 ise İstanbul’un yanı sıra Düsseldorf, Perth, Şangay, ve Johannesburg destinasyonlarına uçuş gerçekleştirecek.

Etihad Airways_Airbus A380_new brand_new livery_Dec 2014_001
Etihad Airways – Airbus A380

Etihad, 2015 yılında organik büyümesini tamamlamak adına ortak uçuş anlaşmalarını ve iş ortaklıklarını da arttırdı. Bu ortaklıkların katkısı, 2014 yılındaki 3,5 milyon yolcuya oranla yüzde 43 artış göstererek 5 milyondan fazla ek yolcu sağladı.

Ortak Uçuş Anlaşması

Air Serbia, American Airlines, flynas, Jet Airways, Korean Air, NIKI ve S7 Airlines ile ortak uçuş anlaşmaları genişletilirken, Pakistan International Airlines (PIA) ile yeni bir ortak uçuş anlaşması imzalandı.

Etihad Regional tarafından işletilen Darwin Airline, Etihad Airways’in airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways ve Virgin Australia’nın da bulunduğu sermaye yatırımı ağına geçtiğimiz haziran ayında eklendi.

Etihad Airways’in sermaye ortaklıkları grubu,100 milyondan fazla yolcu taşıyan yedinci büyük küresel havayolu grubu konumuna ulaştı.

Etihad Airways, 2015 yılında kargo taşımacılığında da güçlü bir büyüme sağladı ve yıllık bazda yüzde 4 artış ile 592.090 ton kargo taşıdı.

Şirket böylece geçen yıl içinde Abu Dabi üzerinde gerçekleşen kargo ithal, ihraç ve transferinin yüzde 88’ini gerçekleştirmiş oldu.


Posted

in