Lufthansa_yeni_Business Class_full flat_koltuk_Eylul 2015_002

Lufthansa’nın Yeni Business Class’ı Nasıl Bir Deneyim Sunuyor?

Lufthansa_yeni_Business Class_full flat_koltuk_Eylul 2015_002
Lufthansa’nın yeni Business Class koltukları, V şeklinde yerleştirilmiş

Alman devi Lufthansa, bundan iki sene kadar önce başlattığı bir yenileme projesi çerçevesinde, geniş gövdeli uçak filosunun Business Class konseptini yeniledi.

Geçtiğimiz aylarda tamamlanan proje sonucunda, 106 adet geniş gövdeli uçağa, 7.000 adet “full-flat” koltuk yerleştirildi.

Bunun yanı sıra, Business Class servisini iyileştirmeye yönelik olarak Samsonite firması ile yapılan işbirliği sonucunda, Ağustos 2014 itibarıyla yolculara sunulan konfor kitlerinin içeriği zenginleştirildi.

Söz konusu kitlerin içerisinde bulunan kişisel bakım ürünlerinde, ünlü Yunan markası Korres ile çalışıldı.

Ücretsiz bagaj taşıma imkânının artırılması, güvenlik kontrollerinde hızlı-geçiş, dünya genelindeki özel yolcu salonlarına giriş gibi diğer bazı kolaylıklarla, Business Class yolcu deneyiminin güçlendirilmesi hedeflendi.

Lufthansa’nın Yeni Business Class’ı Nasıl?

Lufthansa_yeni_Business Class_full flat_koltuk_Eylul 2015Pek iyi; yapılan bu değişikliklerin sonucunda, Lufthansa’nın geniş gövdeli uçak filosunda bulunan Business Class kabini yolculara nasıl bir seyahat deneyimi sunar hale geldi?

Forbes’tan Gary Walther (The Hotel Detective), geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı seyahatte, Lufthansa’nın yeni Business Class’ını Airbus A340-600 tipi uçakta tecrübe etme fırsatını yakaladı.

Şirket yaptığı araştırmalarda, yolcuların iki şeye dikkat ettiğini tespit etti:

Rahat bir koltuk ve “mahremiyet” hissi.

Bunun sonucunda, 1,93 metre boyunda ve “kabuk” (shell) tasarımına sahip bir koltuk tercih edildi.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, bu koltuklar artık bir endüstri standardı haline gelen, 180 derece yatabilen türden.

Koltuğun şilte bölümü, deliksiz bir uykuya imkân verecek kadar konforlu.

Yeni Business Class koltuklarında, kulaklık, dergi, içecek, ayakkabı gibi şeylerin konulabileceği bir çok bölme bulunuyor.

Gary Walther’ın yorumuna bakacak olursak Lufthansa, yolcuları için gökyüzünde güzel bir stüdyo daire geliştirmiş.

Lufthansa_new_Business Class_2015
Lufthansa 2015 yılında , Business Class konseptini tamamen yeniledi

Lufthansa’nın yeni Business Class’ında koltuklar, 2-2-2 şeklinde sıralanmış.

Ancak V şeklinde; yani sırt bölümünde birbirlerinden uzak ama ayak uçları birbirlerine yakın bir biçimde tasarlanmış. Bu sayede yolcuların birbirlerinden bir miktar daha mesafeli oturması ve dolayısıyla da daha fazla özel alana sahip olmaları sağlanmış.

Örnek vermek gerekirse, koltuklar arasındaki bardağınızı koyduğunuz alanı, komşunuzla paylaşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Lufthansa ile yaptığı uçuşlarda Gary Walther’ın etkilendiği bir başka nokta, uçak içerisindeki sükûnet olmuş.

Walther, gerek uçuş öncesi ve gerekse uçuş sırasında gözlemlediği bu sessiz ve sakin ortamı, Lufthansa’nın kabin içerisine hâkim olan ve yatıştırıcı bir etki bırakan gri rengine bağlıyor.

Gary Walther, Lufthansa kabin ekibinden de memnun kalmış.

Walther’ın dikkat çektiği en önemli husus, kabin ekiplerinin uzun yolculuk boyunca hiç bir zaman galley’e çekilip ortadan kaybolmadıkları; tam tersine sürekli bir biçimde kabin içerisinde sessiz ve sakin bir biçimde gezinerek yolcuların isteklerine anında cevap vermeleri olmuş.

Bunlara ilave olarak, Lufthansa’nın uzun menzilli uçuşlarında, FlyNet adını verdiği internet bağlantısı da, ücretli bir biçimde yolcuların kullanımına sunuluyor. (1 saat: 9 Euro, 4 saat: 14 Euro, 24 saat: 17 Euro)

Anlaşılan o ki Lufthansa, yenilemiş olduğu Business Class kabiniyle, yolcularına eskisinden daha iyi bir seyahat deneyimi yaşatmaya başlamış.

Ancak samimi olmak gerekirse, Singapore Airlines’ın 1-2-1 şeklindeki koltuk düzenine sahip Business Class‘ının, sektördeki çıtayı bir hayli yükselttiğini itiraf etmemiz gerekiyor.


Posted

in