Abu Dhabi Airport _Midfield Terminal_Duty-free_photo

Abu Dabi Havalimanı’ndaki Yeni Terminalin Duty-free İşletmecileri Belli Oldu

Abu Dhabi Airport _Midfield Terminal_Duty-free_photoAbu Dabi Havalimanı‘nda halen inşaatı devam eden ve 2017 yılında hizmete girmesi beklenen yeni terminalin duty-free işletmecileri belli oldu.

İrlandalı Aer Rianta International Group (ARI) ve Lagardère Capital, düzenlenen ihalede ipi göğüsleyen firmalar oldu.

ARI, 2017 yılının Aralık ayından itibaren 10 yıl boyunca, Abu Dabi Havalimanı’nın yeni terminalindeki duty-free alanının işletmesinden sorumlu olacak.

Parfüm, kozmetik, cilt bakımı, güneş gözlükleri, mücevher gibi ürünler bu kapsamda yer alacak.

Yeni terminalin duty-free alanının bir diğer işletmecisi ise, Lagardère Travel Retail ve Abu Dhabi Capital Group ortaklığı ile kurulan Lagardère Capital adlı şirket oldu.

Lagardère Capital’in işletme kapsamında; parfüm, kozmetik, hediyelik eşya, tütün ürünleri, tatlı, pasta, çikolata gibi yiyecekler ile lüks yiyecek grupları bulunuyor.

Yeni terminal, 28.000 m2 genişliğinde bir ticarî alana sahip. Duty-free alanının büyüklüğü ise 7.500 m2.

Abu Dhabi Airports Yönetim Kurulu Başkanı Ali Majed Al Mansoori yaptığı açıklamada, “yeni terminal binasında yolculara eşi benzeri olmayan bir deneyim yaşatmak istediklerini” belirtti.

Mansoori sözlerine, “Yeni terminalin duty-free işletmesi için bir çok iyi teklif aldık. Ama, havalimanı perakende işini çok daha ileri noktalara taşıyacak fikirlerle gelen Aer Rianta International ve Lagardère Capital, bu işi kazanan firmalar oldu.

Bu iki firmayı, ileri teknolojiye sahip eşsiz konseptlerinin, bizim hedeflerimizle son derece uyumlu olması sebebiyle tercih ettik. Yeni terminalin sahip olacağı duty-free deneyiminin, yolcuları etkileyeceğinden ve onların Abu Dabi Havalimanı’na yeniden gelmeye teşvik edeceğinden son derece eminiz.” şeklinde devam etti.

Abu Dhabi Airports yeni terminalde kendisine ticarî vizyon olarak, “dünyanın en iyi havalimanı tüketici ve eğlence deneyimine ulaşmayı” belirlemişti.

ARI ve Lagardere ile yapılan anlaşmalarla elde edilmek istenen sonuç, işte tam da bu vizyonla uyumlu görünüyor.

Abu Dabi Havalimanı’nın yeni terminal binasının duty-free ihalesinin bir başka kazananı da, İngiltere merkezli tasarım danışmanlığı firması The Design Solution oldu.

Terminalin ilk master planının hazırlanmasında da rol alan firma, duty-free alanlarına ilişkin konseptin geliştirilmesinde, ARI’ye yardım edecek.

Elliden fazla ülkede, yüze yakın destinasyonla bağlantısı bulunan Abu Dabi Havalimanı, yeni terminalin açılmasıyla beraber yılda 30 milyon ilave yolcu kapasitesine sahip hale gelecek.


Posted

in

Comments

One response to “Abu Dabi Havalimanı’ndaki Yeni Terminalin Duty-free İşletmecileri Belli Oldu”