THY_turk-hava-yollari_turkish-airlines-airbus-a330-203-tc-jnc-retro-model_kushimoto-317-28-B

Model Uçak Meraklıları, BUCHair Turkey’de Buluşuyor

THY_turk-hava-yollari_turkish-airlines-airbus-a330-203-tc-jnc-retro-model_kushimoto-317-28-B
THY’nin retro boyamaya sahip uçağı Kushimoto da, Buchair’de yer alıyor.

Türkiye sivil havacılık tarihi denildiğinde akla gelen ilk kişi olan Kıvanç Hürtürk aynı zamanda, 1991 yılında New York’ta kurduğu BUCHair adlı şirketiyle havacılık yayınları ve model uçaklar konusunda kolleksiyoncu ve meraklılara hizmet vermekte.

Hürtürk bu defa Türkiye’de de bu ilgiyi artırmak arzusuyla, geçtiğimiz günlerde kurduğu BUCHair TURKEY adlı bir kardeş firma ile Türk havacılık meraklılarına hitap etmeye başladı.

Kıvanç Hürtürk Türkiye’deki girişiminde, aynı zamanda Fly Service Genel Müdürü olan Murat İntepe ile birlikte çalışıyor.

Murat İntepe ve Kıvanç Hürtürk’ün, çocukluktan başlayan havacılık merakı ve kolleksiyonculuğu yanı sıra, sivil havacılık endüstrisinde toplam 75 yıllık profesyonel deneyimi bulunuyor.

Başlangıçta 1/72, 1/200, 1/400, ve 1/500 ölçekli diecast (metal) ve resin modellerden oluşacak ürün yelpazesi; Aeroclassics, Aviation Models, Dragon Wings, GeminiJets, Herpa Wings, Hobby Master, Hogan Wings, Inflight. JC Wings, Jet X ve Phoenix Models gibi üreticilerle yapılan doğrudan çalışmaların sayesinde model uçak meraklılarına en uygun fiyatlarla sunuluyor.

Ayrıca firma ve kuruluşlardan özel siparişler de kabul ediliyor.

THY’nin Retro Uçağı Kushimoto, BUCHair Turkey’de

Buchair Turkey’nin ürünleri arasında gezinirken dikkatimizi, Türk Hava Yolları (THY) tarafından geçtiğimiz günlerde “retro” olarak tâbir edilen şekilde boyanan ve “Kushimoto” adı verilen, Airbus A330 tipi uçağa ait model çekti.

Aeroclassics Models firması tarafından 1/400 ölçeğinde üretilen bu modele sahip olmak isteyenler şu anda BUCHair Turkey’den ön sipariş verebiliyor.

Havayolu 101 olarak, Sayın Kıvanç Hürtürk ve Sayın Murat İntepe’yi bu değerli girişimlerinden ötürü tebrik ediyor; başarılar diliyoruz.

Kıvanç Hürtürk hakkında:

Havacılık kariyerine 1975 yılında Yeşilköy Havaalanı’nda Hava Trafik Kontrolörü olarak başladı. Kontrolörlüğün yanı sıra 1977 yılında yayınlanmaya başlayan M5 dergisinin Sivil Havacılık editörü olarak yazı yaşamına girdi.

1985 yılında Amerika’da Washington ilinde bulunan Smithsonian Enstitüsü, Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi’nde (Smithsonian Institution – National Air and Space Museum) kazandığı Verville Fellowship’lik sırasında Türk Havacılık Tarihi ile ilgili çalışmalar yaparak bir kitap hazırladı ve müzeye ilk defa olarak Birinci Dünya Savaşı Türk Havacılığına ait tarihi eserlerin bağışlanmasını gerçekleştirdi.

Bir süre uluslararası seyahat işleri ve Türkiye’de yeni kurulmaya başlayan özel havayolu firmalarına danışmanlık yaptıktan sonra 1991 yılında kurduğu BUCHair USA firması ile dünya havacılık endüstrisine ve meraklılarına hizmet vermeye başladı.

Hürtürk ayrıca havacılık tarihi üzerine kitaplar yazmış ve yayınlamıştır:

“Lufthansa: Modern Bir Havayolu Nasıl Çalışmalı” – Türkçe (1978), “Bulletin 707” – İngilizce/Aylık (1983), “Individual Aircraft History of the Boeing 707” – İngilizce (1998), “Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi I, Pervaneli uçaklar Devri” – Türkçe (2009) ve çok yakında yayınlanacak olan “Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi 2, Jet Uçaklar Devri” – Türkçe.

Murat İntepe hakkında:

Havacılık yaşamına, babası Hava Kuvvetleri Em. Pilot Albay Muzaffer Kemal İntepe’nin teşvikleriyle Ankara Esenboğa Havaalanı’nda USAŞ Yer Hizmetlerinde 1980 yılında başladı. USAŞ Antalya Yer Hizmetleri Müdürlüğü, HAVAŞ Antalya Müdürlüğü, HAVAŞ İstanbul Atatürk Havalimanı Baş Müdürlüğü, Havaş Yer işletme Başkanlığı görevlerinde bulundu ve halen FLY SERVICE havacılık firmasında Genel Müdürlük görevine devam etmektedir.


Posted

in