Emirates_skycargo_Boeing 747_nose

Emirates SkyCargo’nun Yeni Terminali Açıldı

Dünyanın en büyük uluslararası hava kargo taşıyıcısı olan Emirates SkyCargo’nun yeni terminali ‘SkyCentral’, 15 bin metrekarelik alanda 15 kargo uçağını gelişmiş teknolojilerle ağırlayacak.

Dubai’yi lider hava kargo ve lojistik hattı haline getirecek Emirates SkyCargo uçaklarına ev sahipliği yapacak ‘Emirates SkyCentral’, Emirates Grubu Başkanı ve CEO’su Şeyh Ahmed Bin Saeed Al Maktum tarafından resmen açıldı.

Emirates_skycargo_Boeing 747_noseEmirates Kıdemli Kargo Başkan Yardımcısı Nabil Sultan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Emirates SkyCentral’ın açılması, bizim için önemli bir kilometre taşıdır. Dubai’nin güneyinde bize ayrılan geniş bir arazi üzerine kurulmuş bu tesis ile 2050 yılında, şu an 2.3 milyon ton olan kargo kapasitesini 12 milyon tona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu tesis aynı zamanda müşterilerimizin ihtiyaçlarını dünya standartlarında verimli ve kesintisiz hizmet sağlayacak.

Ayrıca Dubai’nin Doğu ve Batı arasındaki stratejik konum avantajına sahip lider bir küresel hava kargo merkezi olmasını sağlayacak. Bu tesisin kurulmasında verdikleri destek için Emirates SkyCargo müteahhitleri ve personeline, Dubai Hükümeti’ne teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Güney Dubai Lojistik Başkan Yardımcısı Mohsen Ahmed ise; “Emirates SkyCargo tesisinin açılışı ile birlikte, Dubai’nin mükemmel bir lojistik bağlantı merkezi olması yolunda heyecan verici yeni bir bölüm başlıyor. Ayrıca, Orta Doğu, Asya ve Afrika pazarlarına hızlı hareket imkânı sağlaması ile deniz ve hava kargo için ideal bağlantı olanağı sunmaktadır” dedi.

Emirates SkyCentral

Emirates SkyCentral, Dubai Uluslararası Havalimanı’na 77 kilometre uzaklıkta olmasının yanı sıra, Jebel Ali Limanı ve Serbest Bölge’deki fabrika ve dağıtıcılara yakın konumu ile dikkat çekiyor.

Emirates SkyCentral’ın ilk olarak Mayıs 2014’te faaliyete geçmesinden bu yana, güvenlik ve emniyet sağlamak amacıyla uydu takibi ile donatılmış 47 kamyon iki havaalanı arasında bulunan koridoru kullanarak kargo hareketini kesintisiz bir süreç haline getirdi.

Resmi açılış etkinliğine katılan konuklar ve medya mensuplarına, 15.000 metrekarelik alana kurulmuş olan terminalin çeşitli özellikleri ve eşsiz yönleri gösterildi.

Polis merkezi ile güvenlik bağlantısı olan terminal, sanat eserlerini taşımaya yönelik özel alanlar, hızlı transfer sağlayan tam otomatik malzeme taşıma sistemi ve Hızlı Dolly Transfer Sisteminin yanı sıra, değişen sıcaklık aralıkları gerektiren mallar için özel depolama alanları sunuyor.


Posted

in

,