Joint Venture_Lufthansa_Singapore Airlines_Nov 2015

Lufthansa ile Singapore Airlines’tan Önemli İşbirliği

Lufthansa Group ile Singapore Airlines, önemli güzergâhlarda ortak girişimi de içeren kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Lufthansa Group ve Singapore Airlines (SIA) arasında geniş kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya dayalı olarak, havayolu şirketleri Singapur ve Avrupa arasındaki önemli uçuşları ticari düzeydeki ortak girişimleri çerçevesinde birlikte gerçekleştirecek.

Joint Venture_Lufthansa_Singapore Airlines_Nov 2015
Joint Venture: Lufthansa & Singapore Airlines – Nov 2015

Bunun yanı sıra ortak uçuşların belirgin şekilde artırılması ve ticari işbirliğinin yoğunlaştırılması hedefleniyor.

Singapur ile Frankfurt ve Münih arası uçuşlar ve Singapur ile Zürih arası uçuşların gelir paylaşımı (“revenue sharing”) esasına göre düzenlenmesi öngörülüyor. Singapore Airlines’ın Temmuz 2016’da Singapur – Düsseldorf güzergâhında başlatacağı yeni uçuşlar da yine benzer anlaşmalarla düzenlenmiş bulunuyor.

Her iki havayolu şirketi ayrıca Avrupa, Güneydoğu Asya ve Avustralya pazarlarında işbirliği girişimleri gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yolculara daha uygun uçuş olanakları sunulabilmesi için bazı hatlarda her iki havayolu şirketinin uçuş planlarının birbirine uyumlu hale getirilmesi öngörülüyor.

Ortak tarife seçenekleri sunulması, kurumsal müşterilere daha fazla seçenek sunulabilmesi için havayolu programları arasında uyum sağlanması ve mevcut yolcu sadakat programlarının optimizasyonuna yönelik olanakların incelenmesi de yine işbirliği kapsamında planlanan hususlar arasında yer alıyor.

20’nin Üzerinde Uçuş Noktası

Code share bağlantıların artırılması sayesinde SIA yolcuları bundan böyle 20’nin üzerinde ortak uçuş güzergahında Frankfurt, Münih ve Zürih merkezleri üzerinden Avusturya, Belçika, Almanya ve İsviçre yönünde seyahat edebilecek veya bu ülkelerden dönüş olanağı elde edecekler.

Lufthansa ve SWISS havayolları da aynı şekilde Singapore Airlines ve kardeş kuruluşu SilkAir ile gerçekleşecek işbirliği sayesinde Güneydoğu Asya ve Güneybatı Pasifik güzergahlarındaki ortak uçuşlardan yararlanmış olacaklar.

Ayrıca codesharing anlaşmasının ek varış noktalarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor.

Aralarında yeni ortak uçuş hizmetlerinin de bulunduğu bazı anlaşma hükümleri önümüzdeki aylarda uygulamaya konulmuş olacak. Yetkili havacılık makamlarının özel izinlerini gerektiren hususların ise aşamalı olarak 2016 yılı içinde yürürlüğe girmesi hedefleniyor.

Deutsche Lufthansa AG yönetim kurulu başkanı Carsten Spohr imzalanan işbirliği anlaşmasına ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

“Singapore Airlines ile uzun yıllara dayalı ve başarılı bir işbirliği içindeyiz. Dünya çapında lider konumda bulunan bu iki havayolu şirketi arasındaki bu işbirliğini her iki havayolu şirketinin Avrupa ve Güneydoğu Asya’daki yolcularını dikkate alarak yeni bir ortak girişimle güçlendirmeyi kararlaştırmış bulunuyoruz. Bundan böyle birlikte Avustralya’ya kadar uzanacak daha uygun uçuş bağlantıları ve daha kapsamlı hizmet sunabileceğiz. Singapore Airlines ile kurduğumuz bu ortaklık küresel ortak girişim ağımızı tamamlayıcı nitelik taşımanın yanısıra, Asya pazarına yönelik stratejimizin de önemli bir aşamasını oluşturuyor. Lufthansa Grubu’nun lider konumu dünyanın en önemli pazarlarında oluşturulan stratejik ortaklıklarla daha da güçlenmiş olacak.”

Singapore Airlines CEO’su Goh Choon Phong ise imzalanan işbirliği anlaşmasını şu sözlerle değerlendiriyor:

“Kapsamlı bir ortaklık gerçekleştirme hususunda anlaşma sağlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu anlaşma sayesinde daha uygun bağlantılar sunmak ve daha fazla ortak uçuş gerçekleştirmek suretiyle  müşterilerimize ciddi ölçüde avantaj sağlamış olacağız. Eşsiz bir uçuş ağına  ve müşteriye yönelik hizmet anlayışına sahip olan Lufthansa ile  uzun yıllardan beri  işbirliği içindeyiz. Yeni imzaladığımız anlaşma  Lufthansa Grubu ile aramızdaki yakın ilişkiyi daha da güçlendirecek ve bundan böyle birçok ticari işbirliği olanağı için sağlam bir temel oluşturacak. Bir kez daha bu tür ortak girişimlerin yolcularımıza çeşitli avantajlar sağladığını görüyoruz.  Bu işbirliği, birlikte yapılabileceklerin tek olarak yapılabileceklerden daha fazla olduğuna iyi bir örnektir.”

Comments

2 responses to “Lufthansa ile Singapore Airlines’tan Önemli İşbirliği”