British Airways_First Class_concorde-bar_Singapore Changi_001

British Airways, Singapur’da Concorde Bar Açtı

British Airways_First Class_concorde-bar_Singapore Changi_003British Airways, geçtiğimiz Eylül ayının sonunda, Singapur Changi Havalimanı’nda, “Concorde Bar” adını verdiği çok özel bir yolcu salonunu hizmete verdi.

Changi Havalimanı Terminal 1’de yer alan Business Lounge içerisindeki bu yeni bölüm, sadece First Class yolcuları tarafından kullanılabilecek.

Changi’deki British Airways salonuna ulaşmak için, pasaport kontrolünden sonra sola dönüp, asansörle üçüncü kata çıkmak gerekiyor.

Salon her gün, 15:00-23:00 arasında hizmet veriyor.

British Airways’in Business Lounge’u, yapılan tadilatın ardından 29 Ağustos 2015 tarihinde yeniden açılmıştı.

British Airways, Singapur’da Concorde Bar Açtı

British Airways_First Class_concorde-bar_Singapore Changi_001Adını, efsanevî süpersonik yolcu uçağı Concorde‘tan alan bu yeni First Class bölümü, British Airways’in dünya genelinde First Class yolcu salonu açma hamlesinin ilk adımı niteliğini taşıyor.

First Class yolcuları için özel olarak hazırlanan ve halihazırda Londra Heathrow Terminal 5 ve New York JFK havalimanlarında hizmet veren özel salonlar ise, “Concorde Room” şeklinde adlandırılmış.

110 metrekare alana ve 41 koltuğa sahip olan özel bölüm, Londra merkezli marka deneyim şirketi Honour tarafından tasarlandı.

Tasarımın en temel hedefi, “lüks” kavramının yeniden tanımlandığı bu günlerde, zamanı kısıtlı ve beklentileri çok yüksek olan modern insan için bir alan yaratmaktı.

British Airways_First Class_concorde-bar_Singapore Changi_002Salona, klasik ve güncel tasarım unsurlarının en son teknoloji ile harmanlanması sonucu elde edilen ambiyans hâkim.

Yolcular salona girişte, kendilerine verilen özel parolayı duvardaki bir dokunmatik ekrana tuşluyor.

Salonun içerisine yerleştirilen OLED ekranlarda ise, günün o anki saatine uygun bir biçimde, Singapur’un eşsiz manzaraları gösteriliyor.

Bar bölümünün duvarı, karartılmış meşe ağacı ile kaplı.

Gerek özel yolcu salonları ve gerekse son dönemde yeniden düzenlediği uçak kabinleri açısından yapmış olduğu hamle, British Airways’in kendisini, bir “lüks marka” olarak konumlandırmaya çalıştığını gösteriyor.