Lufthansa_First-Class_Terminal_2008

Lufthansa’nın First Class Terminali, Sessiz Sedasız Yenilendi

Lufthansa_First Class Terminal_Google EarthLufthansa’nın Frankfurt Havalimanı’ndaki First Class terminali, sessiz sedasız yenilendi.

Toplam alanı 1.800 m2 olan ve 2004 yılında açılan bu çok özel mekân, Frankfurt Havalimanı’nda bulunan diğer terminallerden ayrı bir binaya sahip.

Burası temelde, çıkış noktası Frankfurt olan yolculara hizmet veriyor. Zira Frankfurt’ta aktarma yapan First Class yolcularının bu terminali kullanması pek mâkul değil.

Aktarmalı seyahat eden yolcular için ana terminalin A ve B kollarında ayrı birer First Class salonu bulunuyor. (A13 ve B22 kapılarının olduğu noktalar)

Lufthansa_First_Class_TerminalFirst Class’ta seyahat eden yolcuların yanı sıra, Lufthansa’nın sık uçan yolcu programının “Hon Circle” adlı en üst segmentinde yer alan üyeler de, bu terminalden faydalanabiliyor.

First Class terminalinin girişinde yolcuları bir “kişisel yardımcı” karşılıyor ve güvenlik kontrolü, check-in gibi aşamalarda onlara eşilk ediyor.

En son aşamada ise yolcular, bir özel şoför tarafından kullanılan otomobillerle, uçağa kadar götürülüyor.

Terminalde, Kasım ayından Nisan ayına dek, ücretsiz “palto emanet” hizmeti veriliyor.

Bu ne anlama geliyor?

Mesela soğuk bir Frankfurt günü terminale geldiniz ve üzerinizde tabii olarak paltonuz var. Ancak siz, Bangkok’a gidiyorsunuz ve orada paltoya ihtiyacınız bulunmuyor. İşte böyle durumlarda paltonuzu, First Class terminaline emanet edip, dönüşte teslim alabiliyorsunuz.

Lufthansa’nın Frankfurt Havalimanı’ndaki First Class terminali, sabah saat 05:30’dan, akşam 22:00’ye kadar açık.

Lufthansa’nın First Class Terminali, Sessiz Sedasız Yenilendi

Lufthansa_First-Class_Terminal_2008Lufthansa, First Class terminalini, “en yüksek seyahat standardı” olarak tanımlıyor.

Bu standardı korumak isteyen şirket, geçtiğimiz aylarda bu salonda ufak tefek bazı değişiklikler yaptı.

Öncelikle, mobilyaların bir bölümü değiştirilirken, kullanılan renk tamamen yenilendi ve Lufthansa uçaklarındaki First Class kabinle aynı hale getirildi.

Mobilya tasarımlarında ahşaba daha fazla yer verildi.

Söz konusu değişiklikler gerçekleştirilirken, Hon Circle üyesi yolcuların fikirlerine başvuruldu.

Neticede, First Class terminali genelinde sessiz sedasız bir değişim yapılırken, daha sıcak, gözü yormayan, abartısız bir ambians elde edildi.

Lufthansa_First_Class_Terminal_seating_2015