TCDD_YHT_yuksek hizli tren

THY ve TCDD İşbirliği Yapacak

158 yıllık TCDD ile 81 yıllık THY hizmet kalitesini arttırmak amacıyla iş birliği anlaşması imzalıyor. Ankara’da yapılacak törende nasıl bir işbirliği hayata geçecek?

THY_TCDD_protokol imzaTürk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında imzalanacak iş birliği ile yüksek hızlı trenlerde ortak bilet satışından seferlerin entegre edilmesine, trenlerdeki hosteslerin eğitiminden seyahat promosyonlarına kadar farklı uygulamalar hayata geçecek.

Hangi Alanlarda İşbirliği Yapılacak?

Her iki kurumun bilet satış sisteminde ortaklaşa bilet promosyonları düzenlenecek.

THY’nin Miles&Smiles programı dâhilinde yolcularına kazandırdığı mil puanları, TCDD’nin YHT ve ana hat tren bilet alımlarında kullanılabilecek.

TCDD_YHT_yuksek hizli trenÖzellikle THY’nin hizmet vermediği yerlerde ve TCDD hatları üzerinde olan yerleşim yerlerine ulaşımla ilgili olarak yurtiçi ve yurtdışı uçak bağlantısı ile kombine taşıma koridorları belirlenecek bu koridorlarda seyahat eden kombine yolculara ekstra indirim paketleri tanımlanarak satışa sunulacak.

Her iki kurum bilet satış sistemlerinin birbiri ile entegrasyonu sağlanarak gişe, acente, interaktif kanallarda her iki kurumun biletleri satılacak.

Ortak Eğitim

YHT ve gar personeli eğitimi konusunda THY ilgili üniteleri ile ortak bir çalışma programı gerçekleştirilecek. YHT hosteslerine, “Yolcu İlişkileri”, “Ekip Kaynak Yönetimi”   ve “Protokol Kuralları” çerçevesinde eğitim verilecek.

THY eğitim sistemi geliştirme konusunda TCDD’ye destek olacak.


Posted

in