Delta-Air-Lines_Boeing-747_Business-Elite_Seat

Delta, Uçak İçi Hizmet Sınıflarını Yeniden Tanımladı

Delta-Air-Lines_Boeing-747_Business-Elite_SeatYolcu sayısı bakımından dünyanın  en büyük ikinci havayolu şirketi olan Delta Air Lines, uçak içi hizmet sınıflarını yeniden tanımladı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse, 2007 yılında iflas korumasından (Chapter 11) çıkan Delta, 2008 yılında Northwest Airlines’ı bünyesine katmasının ardından, geniş bir yeniden yapılanma programına girişmişti.

2010 yılında başlayan ve üç milyar USD mertebesinde bir bütçeye sahip olan bu projenin ardından sıra, filodaki nispeten eski durumdaki dar gövdeli uçaklara gelmişti.

Boeing 757-200, 737-800, Airbus A319 ve A320’leri kapsayan yenileme programının, 2016 yılı sonuna kadar tamamlanması ve toplamda 770 milyon USD’ye mâl olması planlanmıştı.

Koltuklardan, tuvaletlere, mutfaklardan (galley), uçuş esnası eğlence sistemlerine kadar, yolcu deneyimi etkileyen tüm noktalar elden geçiriliyor.

Böylece, 2010 yılında dış hatlardaki “Business Elite” sınıfının yenilenmesiyle başlatılan uzun vadeli kabin içi yenileme süreci, altı yıllık bir maratonun ardından 2016 yılı sonlarında tamamlanmış olacak.

Delta Air Lines Branded Products ChartDelta – Uçak İçi Hizmet Sınıfları

Delta, belki de bu uzun soluklu yenileme çalışmasının son adımı olarak, uçak içerisindeki hizmet sınıflarını yeniden tanımlayarak yolcularına duyurdu.

8 Aralık 2014 tarihinde yapılan açıklamaya göre, yeni hizmet sınıfları, Mart 2015’ten itibaren tamamen devreye girmiş olacak.

Bu sayede yolcuların, hangi hizmet sınıfında hangi imkân ve seçeneklere sahip olacaklarını daha rahat bir biçimde anlayarak, tercihlerini buna göre yapmalarının önü açılmış olacak.

Temel olarak bakıldığında, Delta’nın uçaklarında beş farklı hizmet sınıfı bulunacak:

Delta One

Uzun menzilli dış hat ve New York (JFK) ile Los Angeles (LAX) ve San Francisco (SFO) arasındaki uçuşlarda bulunacak. Bu sınıf, Delta’nın en üst seviyedeki ürünü. Yolcuları uçuş öncesi ve uçuş sırasında rahat ettirebilmek için her türlü imkân seferber edilmiş.

First Class

Delta’nın, ABD iç hatlarındaki en üst seviyedeki ürünü. Delta One’daki kadar olmasa da, bu sınıfta da yolculara bir çok konfor unsuru sunuluyor.

Delta Air Lines_Boeing 737_Comfort Plus SeatDelta Comfort+

Delta’nın, Economy Class’taki en üst seviye ürünü. Diz mesafesi, koltukların yatma derecesi ve ikram açısından, Economy’deki diğer sınıflara nazaran ciddi avantajlar sunuyor. Delta Comfort+, kendi içerisinde üçe ayrılıyor. İç ve dış hat seferleri, uzun menzilli dış hat seferleri ve New York (JFK) ile Los Angeles (LAX) ve San Francisco (SFO) arasındaki uçuşlar olmak üzere bu sınıf, farklı özelliklere sahip.

Yolcular nezdinde Delta’nın belki de en fazla ilgi çekecek ürününün, Comfort+ olacağını düşünüyoruz.

Main Cabin

Delta’nın en temel Economy Class ürünü. İç hat ve uzun menzilli dış hat seferlerinde yer alıyor.

Basic Economy

Delta’nın, Economy Class’taki en yalın ve fiyat odaklı ürünü. Koltuk seçimi, bilet iptal ve iadesi bulunmuyor. Bununla birlikte alkolsüz içecek ve atıştırmalık yiyecekler, bu sınıfta da mevcut.

Delta Air Lines_Boeing 737_First Class SeatDelta Neler Yaptı?

Kısaca hatırlamak gerekirse; havalimanı imkânlarını, filosundaki uçakları ve kabin içi tasarım ve konforunu yenilemeye girişen ABD’li ilk büyük şirket ünvanı ise Delta’ya ait.

2014 yılı ortasına kadar bitirilmesi hedeflenen ve bundan yaklaşık üç sene kadar önce başlayan yeniden yapılanma projesi kapsamında Delta;

– uçakta internet,

– IFE sisteminin geliştirilmesi,

– yeni ve genişletilmiş terminal binaları,

– özel yolcu salonları,

– uçak koltuklarının yenilenmesi,

– iç hat seferlerinde “economy comfort” bölümü,

– mobil ve sosyal medya uygulamaları,

gibi farklı bir çok müşteri temas noktasına dokunan ve maliyeti 3 milyar USD’yi aşması beklenen çalışmalara imza atmış durumda.

Özellikle uçaklarını internet bağlantısıyla donatmasına yönelik yaptığı projeyle gündeme gelen Delta, 2012 yılı içerisinde ABD iç hat filosunu tamamen on-line hale getirmişti.

Uzun uçuşlardaki en önemli konfor unsurunun, uyku olduğunun ortaya çıkmasına paralel biçimde, yolcuların daha rahat uyumasına yönelik bir proje başlatan Delta, dünyaca ünlü Westin Hotels ile anlaşarak, bu firmanın “Heavenly” markası altındaki bazı ürünlerini uçak içerisine taşımaya karar vermişti.

Delta Hakkında

80 binden fazla personeli bulunan Delta, filosunda bulunan 700’ü aşkın uçakla, günde 15 binden fazla uçuş gerçekleştiriyor.

Merkezi Atlanta’da bulunan şirket, altı kıtada 59 ülkeye, 322 nokta ile bağlantı kuruyor. SkyTeam ittifakı üyesi olan Delta, yılda neredeyse 165 milyon yolcuya hizmet veriyor.


Posted

in