Etihad-Airways_butler_savoy_a380_first-class_residence

Etihad Airways’in “Kâhya” Hizmeti Başlıyor

Etihad Airways’in haklı bir biçimde “Flying Reimagined” olarak tanımladığı Airbus A380 seferleri, 27 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Abu Dabi (AUH) – Londra Heathrow (LHR) uçuşu ile resmen başlayacak.

Etihad, filosuna bir A380 katan ilk havayolu şirketi değil.

Etihad’ın A380 seferlerini farklı kılan ayrıntı, bu uçaklarda başlatılacak olan “The Residence by Etihad™” hizmeti.

Etihad Airways_Residence_butler serve-you-whatever-food-youd-like-to-eatBir oturma odası, iki kişilik bir yatak odası ve yine bu suite özel olarak tasarlanan duş, Residence hizmetini tercih eden çok özel yolcuların kullanımına sunuluyor.

Residence’ın ilk yolcusu da belli oldu:

Amerikalı iş adamı ve bir havacılık tutkunu olan Gino Bertuccio.

Ligi Import Corp adlı şirketin sahibi olan Bertuccio, tam anlamıyla bir “sık uçan yolcu”.

Gino Bertuccio şu ana kadar, Business veya First Class’ta olmak üzere tam 22 açılış veya kapanış uçuşuna katılmış. Bertuccio’nun evinde 2000’e yakın uçak modeli ve dünyanın dört bir yanındaki havayolu şirketlerine ait hatıra ürünleri bulunuyor.

Etihad Airways’in “Kâhya” Hizmeti Başlıyor

Etihad’ın bu çok konuşulan ve konuşulmaya da devam edeceği belli olan Residence hizmeti kapsamında, yolculardan sorumlu bir de “kâhya” (butler), uçaklarda görev yapacak.

Kâhyalar geçtiğimiz aylarda Londra’da, University of West London ve Savoy Hotel işbirliği ile düzenlenen üç haftalık bir eğitim programı sonucunda Residence hizmeti için hazır hale geldiler.

İlk aşamada 13 kişi bu iş için eğitildi. Kâhyalar, Residence yolcularını karşılayacak, onların tüm yeme – içme işleriyle yakından ilgilenecek ve herhangi bir ilave istekleri olduğunda bunları yerine getirecek.

Kâhyaların üç tanesi İngiltere’den. Diğerleri ise Almanya, Bulgaristan, Güney Afrika, İtalya, Macaristan, Meksika, Romanya, Slovakya, Tunus ve Ürdün kökenli.

İlk uçuşta görev yapma şerefi ise, 28 yaşındaki Georgina Henderson’a (İngiltere) nasip oldu.

Körfezdeki diğer önde gelen havayolu şirketlerinde olduğu gibi, Etihad’ın personel kadrosu da adeta bir dünya karması niteliğini taşıyor.

 


Etihad Airways_inaugural Airbus A380 flight_ from Abu Dhabi to London_27 Dec 2014_001

Etihad Airways_inaugural Airbus A380 flight_ from Abu Dhabi to London_27 Dec 2014_001

Etihad Airways_inaugural Airbus A380 flight_ from Abu Dhabi to London_27 Dec 2014_001

Etihad Airways_the residence_living room_airbus a380

Etihad Airways_food beverage manager