Turkish Airlines – WE’R From Turkey

Do you remember all the delightful flavors you tasted here?

Keep your best memories of Turkey alive with our carefully selected products.

www.wearefromturkey.com

Anadolu’ya özgü en özel lezzetleri dünyaya tanıtan WE’R From Turkey markası, Türkiye’den ürünleri sizinle buluşturuyor.

Türk Hava Yolları’nın yeni misyon markası; “We’ re From Turkey” Anadolu kültür ve gelenek mirasını dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

İki kıta arasında köprü oluşturan Türkiye toprakları, üzerinde taşıdığı binlerce yıllık zengin tarihi ve kültürel mirasıyla adeta bir medeniyetler beşiği. Bu zengin kültürün sabundan havluya, çini tabaklardan nazar boncuğuna, eşarptan şala, fincandan bardağa kadar özenle üretilmiş onlarca ürününü tüm dünyada daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefleyen Türk Hava Yolları, “WE’R from Turkey” yani diğer bir deyişle “WE’R” markası ile birlikte farklı bir prestij projesini daha hayata geçiriyor.

Türkiye tanıtımına alışılagelmişin dışında bir perspektiften destek verecek WE’R’ın; konseptinden ismine, marka kimliğinden ambalaj tasarımına, ürün seçimlerinden tedarikçi tercihine kadar son birkaç yıldır titizlikle sürdürülen proje aşamaları tamamlandıktan sonra bugün, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ve projenin ürün ve konsept partneri Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar’ın da katılımlarıyla Türk Hava Yolları’nın ev sahipliğinde düzenlenen törenle tanıtımı gerçekleştirildi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil projeyle ilgili; “Dört mevsimin bir arada yaşanabildiği, dünyanın en verimli topraklarına sahip ülkemizin, zeytinyağından baharata, Türk lokumundan reçele, çeşitli soslardan şekerlemeye, kuru yemişten kuru meyveye kadar onlarca nefis gıda ürününü WE’R markası altında bir araya getirdik. Türk Hava Yolları markası ile özdeşleşen farklılık olgusuna hiç şüphesiz yeni bir katma değer sağlayacak WE’R ile ilgili bir sonraki hedefimiz ise, gıda dışı kültürel ürünlerimizi de aynı konsept altında derleyerek markamızı zenginleştirmek.” dedi.

Gıda ve gıda dışı kategorileri içerecek, Türkiye’nin özgün, nitelikli ve temsil yeteneği olan ürünlerini bir araya getiren bir Türk Hava Yolları markası; WE’R”ın proje partneri Nar Gourmet Genel Müdürü Samir Bayraktar ise, “Anadolu’nun bolluğunu, bereketini ve çeşitliliğini dünyaya tanıtabilmek gayesi ile oluşturduğumuz markamız Nar Gourmet olarak, halihazırda bir dünya markası olan Türk Hava Yolları’nın, ülkemizin güzide ürünlerini tanıtmak için yarattığı “WE’R From Turkey” misyon markasının ürün ve konsept partneri olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Öncelikli hedef kitlesi olarak yabancı yolcuların belirlendiği projenin bir sonraki hedef kitlesi ise Türk yolcuları ve Türk kamuoyu. Yerel kültür ve geleneği sembolize edecek ve şimdilik 13 kategoriden oluşan “WE’R”; zeytinyağı, reçel, marmelat, çay, kahve, tahin-pekmez, nar ekşisi, akide şekeri, lokum, bal, sabun, kuruyemiş ve kuru meyve olmak üzere toplamda 24 ürün ihtiva ediyor.

Türk Hava Yolları’nın mevcut itibarına geniş bir hedef kitle nezdinde yeni bir itibar halkası ekleyecek projede ambalaj tasarımları ise temel olarak modern estetik algısına uygun olmakla birlikte, aynı zamanda bu toprakların geleneksel sanatlarının hatırlatılması ve yeniden yorumlanmasına da hizmet ediyor.

Türkiye’den yolu geçen yabancı yolcuların kolayca ulaşabileceği vergiden muaf mağazalar -duty free shops- ve üst segment turistik lokasyonlarda satışı sağlanmaya başlayacak ürünlerin bir sonraki süreçte, yurt dışında da satışa sunulması hedefleniyor.

Son yıllarda küresel havacılık sektöründe oldukça önem kazanan yan gelir oluşturma kavramına farklı bir boyut getiren Türk Hava Yolları, söz konusu proje ile aynı zamanda başarıyla sürdürdüğü sosyal sorumluluk alanındaki öncü misyonuna ilâve bir değer kazandırırken yine bu anlamda bir ilke imza atıyor.


Posted

in

, ,