Qantas_Airbus A330_new business class_seat_sleep_001

Qantas’tan, Uyku Sever Business Class Yolcularına Müjde!

Qantas_Airbus A330_new business class_seat_sleep_001Business Class yolcuları, istisnasız tüm havayolu şirketleri için baş tacıdır.

Business Class biletleri, Economy Class’a nispeten 4-5 kat daha yüksek fiyatlara satılır.

Havayolu sektörünün ürettiği toplam gelirin yaklaşık %30’u, Business ve First Class yolcularından elde edilir. Uzun menzilli hatlarda bu oran çok daha yüksektir.

Bu yüzden de, gelir ve kârlılık açısından bu son derece önemli yolcu kitlesini cezbetmek için havayolu şirketleri, ellerindeki tüm imkânları seferber eder.

Kimi şirketler yolcularına evden, uçağın kapısına kadar özel şoförlü limuzin tahsis eder, kimi yemek tercihlerinde yolcularına son derece geniş bir yelpaze sunarken, kimisi de uçak içerisinde özel bir bar bölümü yaparak, Business Class yolcularının sosyalleşmesine fırsat tanır.

Qantas_Airbus A330_new business class_seat_sleep_001Ama bazı yolcular için bunların hiç birisi önemli değildir.

Özellikle uzun uçak yolculuklarının getirdiği yorgunluğu bir nebze de olsa hafifletmenin peşinde olan bu gibi kişiler için en önemli şey, rahat bir uyku çekmektir.

Geçtiğimiz günlerde, Airbus A330 tipi uçaklarında kullanılmaya başlanacak olan yeni Business Class koltuklarını tanıtan Qantas, işte bu duruma bir çare aramış.

Şu an tüm havayolu sektörü genelini kapsayan kurallara göre, kalkış ve iniş esnasında koltukların dik pozisyonda bulunması gerekiyor.

İrlanda merkezli Thompson Aero Seating firması ile bir işbirliği yapan Qantas, yeni tip koltukları kullanan ilk havayolu şirketi olacak.

Yeni Business Class’ta seyahat edecek Qantas yolcuları, kalkış ve iniş sırasında koltuklarını, dış hat seferlerinde 25 derece, iç hat uçuşlarında ise 21 dereceye kadar yatırma imkânı bulacaklar.

Qantas_Business_Economy Class_Seat_Cost and amenitiesThompson Aero Seating tarafından üretilen ve Qantas’ın ilgili iş birimleri tarafından 18 ayda geliştirilen yeni koltukların emniyet kemerleri, kalkış ve inişlerde koltuklar yatırılsa dahi, yolcu emniyetini ve sağlığını riske atmayacak şekilde tasarlanmış.

Tasarımın geliştirilmesi aşamasında uzun süreli ergonomik denemeler ve uçuş esnası gözlemleri yapılmış.

Vantage XL adlı koltukların kullanıldığı yeni Business Class’taki oturma düzeni, 1-2-1 şeklinde olacak.

Qantas’ın iç hat A330 filosunun kabin içi yenileme işlemleri içerisinde bulunduğumuz Aralık ayında başladı. Dış hat A330 filosuna ise gelecek ay başlanacak.

Tüm A330 filosunun kabin içi yenileme projesinin 2016 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Qantas, yeni A330’larını dış hatlarda Singapur, Bangkok, Hong Kong, Honolulu, Jakarta, Manila ve Şanghay; iç hatlarda ise Sydney ve Melbourne ile kıtanın batısındaki Perth kenti arasındaki uçuşlarda kullanacak.

Qantas’ın Economy Class yolcuları ise pek o kadar şanslı değiller zira şirketin Economy Class politikasında şimdilik bir farklılık düşünülmüyor.

Bu proje kapsamında Economy Class koltukları da değiştirilmekle birlikte, Business Class’takine benzer sıra dışı bir yenilik yapılmayacak.


Posted

in