JAL_First Class_Lounge_library-room

JAL, First Class Özel Yolcu Salonunu Yeniledi

Japon havayolu şirketi JAL, geçtiğimiz Mart ayı içerisinde Haneda Havalimanı’ndaki özel yolcu salonlarını (Lounge) yenilemesinin ardından, bu kez First Class yolcularını heyecanlandıracak bir çalışmaya imza attı.

The Design Air‘de yer alan habere göre, Haneda Havalimanı’ndaki yeni First Class yolcu salonu, modernite ve lüksün zirvesi niteliğini taşıyor.

Bununla birlikte, dengeli ve yumuşak renklerin hâkim olduğu yeni First Class yolcu salonu, minimalist bir tasarım konseptine sahip.

RED Suite adı verilen salonun konsepti, çağımızın modern yolcularından ziyade, adeta günümüzün Phileas Fogg‘larına hitap ediyor.

Aşağıda da görüleceği üzere, JAL’ın özel yolcu salonlarının son derece geniş ve ferah bir girişi var. Buradan salona geçen yolcular, Business veya First Class salonlarına gidebiliyor.

JAL_First Class_Lounge_reception

Rahat koltukların yanı sıra, havalimanının pistlerine bakan son derece geniş pencereler, salona mükemmele yakın bir genişlik havası katmış.

JAL_First Class_Lounge_first-class-lounge

Salonda bulunan minik müzede, JAL’ın tarihine ilişkin siyah-beyaz fotoğraflara ve ufak tefek bazı hatıra eşyasına rastlamak mümkün.

JAL_First Class_Lounge_gallery-room

Yeni salona RED, yani kırmızı adının verilmesi aslında yolculara yapılmak istenen bir küçük bir sürpriz. Zira içerideki hâkim tamamen farklı. Salonun kütüphane bölümünde bu durumu net bir biçimde görmek mümkün.

JAL_First Class_Lounge_library-room

Havalimanlarındaki özel yolcu salonlarında bilardo masası görmeye alışmıştık. Burada ise , satranç ve dama gibi oyunların oynanabileceği iki küçük sehpanın hemen yanında bir langırt masası bulunuyor. Oyun odasının duvarları, JAL’a ait uçuş haritalarıyla bezenmiş.

JAL_First Class_Lounge_play-room

Bar bölümünde, dünya genelinde bulabileceğiniz alkollü içeceklerin yanı sıra, Japonya’ya has, mevsimlik olarak değiştirilen üç farklı sake seçeneğini denemek mümkün.

JAL_First Class_Lounge_bar-room

Kütüphanenin hemen ön bölümünde bulunan bir görevli, siz kitaplarınızı okurken, ayakkabılarınızı parlatabilir.

JAL_First Class_Lounge_shoeshine-service

Tabii insan gerçekten hayret ediyor; havalimanında geçirilecek bir iki saat için, bu kadar lükse değiyor mu diye…


Posted

in