British Ariways_seven hours long train journey

Dünyanın En Uzun Uçuş Esnası Filmi

British Ariways_seven hours long train journeyUzun uçuşlarda yolcularının sıkılmasını engellemek isteyen havayolu şirketleri türlü türlü imkânlar sunmaya devam ediyor.

Bu noktada en ilginç girişimlerden bir tanesi, İngiliz bayrak taşıyıcı firması British Airways’ten geliyor.

Dünyanın en uzun uçuş esnası filmi olmaya aday bir çalışma, Temmuz ayında yolcuların beğenisine sunulacak.

Tabii söz konusu filmin, “dünyanın en uzun ve en sıkıcı uçuş esnası filmi” ünvanını kazanma riski de yok değil. 🙂

Zira bu film, Norveç’in Bergen kenti ile başkent Oslo arasındaki bir tren seyahatine ait.

Trenin lokomotifinin önüne sabitlenen bir kamera ile, yaklaşık yedi saatlik yolculuğun tamamı kaydedilmiş. Bu hattın bir özelliği, Avrupa kıtası içerisinde deniz seviyesinden en yüksekte yapılan tren seyahati oluşu.

Aynı zamanda, yazın yapılan yolculuklarda, kartpostal kıvamında manzaralar, yolcuların karşısına seriliyor.

British Airways yetkilileri bu filmin özellikle, uçuş sırasında ekranda herhangi bir film seyretmek yerine sürekli bir biçimde, uçuş haritası gibi nispeten sabit bir görüntüyü tercih eden yolcular tarafından beğenileceğini tahmin ediyor.

Yedi saatlik tren yolculuğu ilk anda sıkıcı gibi görünmekle birlikte, hipnoz edici ve sakinleştirici niteliği sebebiyle yolcuların beğenisini kazanabilir.

Hele de, dijital TV platformlarında sürekli bir biçimde, yanan şömine, akvaryum ve satranç karşılaşması gibi yayın yapan kanalların bir hayli fazla izleyicisi olduğu düşünüldüğünde.

British Airways IFE Müdürü Richard D’Cruze, yedi saatlik tren yolculuğu filminin yolcular nezdinde başarılı olması halinde, “nakış işleme” ve “kuş besleme” filmlerinin de sırada olduğunu belirtiyor.

Ne diyelim; zevkler ve renkler tartışılmaz…