THY_saglik_cay_april 2014_002

THY’den Yeni İçecek Seçenekleri: Sağlık Çayları

THY_saglik_cay_april 2014Uçuş esnasında sunulan ikram konusunda dünyanın lider şirketlerinden olan Türk Hava Yolları (THY), bu kez yeni içecek çeşitleriyle yolcularının karşısında.

Kabin içerisindeki havanın nispeten kuru olması ve basınç miktarının deniz seviyesine göre bir hayli düşük tutulması, uçakla seyahat esnasında tüketilen yiyecek ve içecekleri çok daha önemli bir hale getiriyor.

Su kaybına (dehidrasyon) ve vücutta ödem oluşmasına sebep olabilecek gıdalardan, özellikle uzun uçuşlarda çok fazla tüketilmemesi gerekiyor.

Bu çerçevede, yolcularına sunmakta olduğu içecek çeşitlerini artırmak isteyen THY, hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl içerisinde aldığı bir kararla, taze olarak hazırlanan portakal suyu, limonata, ayran gibi içeceklerinin sunum alanını genişletmiş ve havayolu sektöründe bir ilk olarak, bu ürünleri belli bir hat dağılımı planına göre Economy Class yolcularına da sunmaya başlamıştı.

THY geçtiğimiz günlerde, sağlıklı içecek sunum ve tüketimini artırmaya yönelik yeni bir adım atarak, sekiz saatin üzerindeki uçuşlarda, Business Class yolcularına sağlık çayları ikram etmeye başladı.

Sıcak ve soğuk olmak üzere iki ayrı kategoride, yedi farklı türde sunulan çayların hazırlanmasında, Doktor Ender Saraç’tan destek alındı. Formulünü Ender Saraç’ın verdiği bu çayların üretimi ise, THY DO&CO firmasının İstanbul’daki merkez tesislerinde gerçekleştiriliyor.

Saraç, Skylife dergisinde yayınlanan söyleşisinde, “Yaptığımız araştırmalarda dünyada insanların yavaş yavaş sağlıklı yemeyi öğrenmeye başladıklarını ama sağlıklı içmeyi atladıklarını gördük. Oysa asitli, şekerli ve glikoz şuruplu içeceklerin yüklediği kalorinin şişmanlatıcı etkisi, yemeklerden aldığımız kaloriden daha fazla. Bu anlamda Türk Hava Yolları ile gerçekleştirdiğimiz bu proje çok ciddi bir sosyal sorumluluk projesidir. Her yıl milyonlarca insanı uçuran Türk Hava Yolları bu çaylarla sağlık dağıtacak.” şeklinde konuştu.

THY_saglik_cay_april 2014_002THY’nin bu çok özel içecek menüsünde, sıcak ve soğuk bitki çaylarının yanı sıra, çocuklara özel bir içecek de yer alacak.

İçecekler mevsimlere ve çeşitli ihtiyaçlara göre üç ayda bir güncellenecek. Ramazan ayında ise, iftar sonrası yaşanan şikâyetleri azaltmaya yardımcı olacak içecekler hazırlanacak. THY yolcuları, sirkeli tarçınlı içecek ile iftar sonrası hazım sorunu yaşamayacak, demir hindili içeceğin ferahlık veren etkisiyle serinleyecek.

Çocuklar için hazırlanan içecek hiç bir koruyucu madde, boya, şeker, asit ve mısır şurubu içermiyor. Bu içecek, taze doğal günlük süte katılan keçiboynuzu tozu, bitter kakao ve hurma şurubundan oluşuyor.

THY’nin İstanbul’daki CIP Lounge’ında da, Ender Saraç’ın danışmanlığı ile hazırlanan bu özel içecekleri yudumlamak mümkün.

Gün geçmiyor ki THY, çıtayı bir aşama daha yukarı taşımasın. Görünen o ki, yolcu konforu noktasında THY tarafından yapılan geliştirmeler, önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecek.


Posted

in

,