Etihad-First-Class-Bed

Etihad, Uçuş Konforunu Beş Duyu ile Artırıyor

Etihad-First-Class-BedEtihad Airways, uçuş konforunu artırmak amacıyla, yolcuların beş duyusuna hitap eden geniş bir program dahilindeki çalışmalarına devam ediyor.

Dokunma (Touch), Görme (Sight), İşitme (Sound), Koklama (Aroma) ve Tad alma (Taste) duyularına yönelik olarak yapılan çeşitli uygulamalar ile, Etihad yolcularının seyahat deneyiminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Özellikle uzun uçuşlardaki uyku kalitesi, yolculuğun sonrasını da ciddi bir biçimde etkiliyor.

Bu çerçevede, merkezi Abu Dabi’de bulunan The American Center for Psychiatry and Neurology (ACPN) ile bir işbirliğine giden Etihad, Temmuz 2012’den bu yana uyku konusunda çeşitli araştırmalar ve denemeler yapıyor.

ACPN tarafından yapılan klinik deneylerle, uzun uçak yolculuklarının kişilerin üzerindeki etkileri araştırılıyor ve uyku kalitesini artırmaya yönelik bir takım tavsiyelerde bulunuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Diamond First Class yolcuları için bir yeniliğe daha imza atan Etihad Airways, tabii uyku ürünleri konusunda iddialı firmalardan bir tanesi konumundaki COCO-MAT ile çalışıyor.

COCO-MAT tarafından Etihad Airways için özel olarak tasarlanan ve üretilen çok katmanlı yatak şiltesi (mattress), yolcuların beğenisine sunuluyor.

Yatak şiltesinde dolgu malzemesi olarak, anavatanı Brezilya olan Hevea brasiliensis türü bir ağaçtan elde edilen kauçuk kullanılıyor. Esnekliği ile bilinen bu doğal kauçuk, üzerindeki küçük delikçikler sayesinde mükemmel bir havalandırma donanımına sahip.

Böylece nefes alabilme özelliğine sahip olan şilte malzemesi, üzerinde yatan kişinin vücut ısısının ayarlanmasına da yardımcı oluyor.

Etihad’ın yeni uyku seti içerisinde, bu özel yatak şiltesinin yanı sıra, yüzde yüz pamuktan oluşan çarşaf ile kuş tüyü yorgan ve yastık da yer alıyor.

Etihad’ın ayrıca, uyku kalitesini artırmaya yönelik olarak sunduğu çeşitli aromatik kokular, bitki çayları, gürültü engelleyici kulaklıklar, zengin içerikli konfor setleri (amenity kit) gibi farklı daha bir çok ürünü bulunuyor.


Posted

in