THY İkramı, Thrillist’te İlk Sırada

Havayolu seyahat zincirinin hiç kuşkusuz en önemli halkası durumundaki uçuş esnası konfor, yolcuların şirket tercihlerinde önemli bir rol oynuyor.

Uçuş esnası konforu ise ikram edilen yiyecek ve içecekler, eğlence sistemleri, koltuk rahatlığı ve kabin ekibinin davranışları gibi belli başlı dört alt unsura ayrılabilir.

Uçakla seyahatin altın çağlarının ardından gelen keskin rekabet dönemi, bir çok havayolu şirketini özellikle ikram konusunda tasarruflu davranmaya itmişti.

THY_Turkish Airlines_IST-DAR_October 2013_Business Class
THY Business Class İkramı (Ekim 2013)

Bu durum, uçuşlarda ikram edilen yemeklerin lezzet ve kalitesine karşı yolcular nezdinde menfî bir algının gelişmesine yol açarak, “uçak yemeği kötüdür” önyargısının yerleşmesini beraberinde getirmişti.

Ancak uzun menzilli uçuşlarda hayli yüksek ücretler ödeyen uçak yolcusu, son yıllarda “daha iyisini” talep etmeye başlayınca, havayolu şirketlerinin yöneticileri, ikram konusundaki kararlarını bir kez daha gözden geçirmeye başladılar.

Öte yanda, ikrama uzun zamandır özel bir önem atfeden Türk Hava Yolları (THY), Emirates, Singapore Airlines gibi şirketler ise, bu yeni döneme rakiplerine nazaran bir adım önde giriyor.

Bu şirketler için, ikram konusunda kendi aralarında ayrı bir lig kurmuşlar ve öncelikle birbirleriyle yarışıyorlar demek, sanırız yanlış olmaz.

Thrillist`in Siralamasinda THY Yine Bir Numara

Çalışmalarını New York merkezli olarak sürdüren Thrillist, 2005 yılından beri yayında.

Beş milyondan fazla üyesi bulunan ve hedef kitlesi şehirli genç erkekler olan Thrillist, yaşam stili ile ilgili konulara ağırlık veriyor.

Özellikle yeme – içme konusundaki önerileri dikkat çekiyor.

Thrillist_2013
Thrillist

Thrillist’te geçtiğimiz günlerde, uçak yolculuğu sırasında sunulan ikram ele alındı.

Makaleyi hazırlayan Hilary Walke, kaliteli ikram sunabilen toplam altı havayolu şirketi bulabildiğini belirtmiş.

Yazıda, havayolu şirketleri tarafından hazırlanan profesyonel görseller değil, bizzat yolcular tarafından uçuş esnasında çekilmiş olan fotoğraflar kullanılmış.

Sıralama şöyle şekillenmiş:

  1. Türk Hava Yolları
  2. Air France
  3. Emirates
  4. Singapore Airlines
  5. Cathay Pacific
  6. Etihad Airways

Görüldüğü üzere, son dönemde ikram konusunda art arda ödüller alan THY, tarafsız bir şekilde, ABD gibi çok farklı bir coğrafyada yapılan bir değerlendirmede ilk sırada yer alabiliyor.

Biz de Thrillist’in fotoğraf konusundaki tercihine uyuyor ve yazımızı, gerçekleştirdiğimiz son Darüsselâm uçuşundaki ikramdan, amatör bir kare ile süslüyoruz.


Posted

in