THY_kastamonu_reklam_2013

Yenilenen Kastamonu Havalimanı, THY ile Hizmete Girdi

Kastamonu Havalimanı, Türkiye’nin 50. havalimanı olarak faaliyete geçerken THY, İstanbul ile Kastamonu arasında haftada dört sefer yapacak.

Kastamonu’ya ne kadar yatırım yapıldı? Havalimanı neleri değiştirecek?

Kastamonu Havalimanı, Türkiye’nin 50’inci meydanı olarak bugün faaliyete geçti.

kastamonu havalimaniUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kastamonu Havalimanı’nın açılışıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Uçuş seferlerinin başlaması kentin ekonomisine çok önemli katkılarda bulunacak, özellikle Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile Ilgaz Kayak Tesisleri’ne ulaşım kolaylığı sunarak turizm sektörünün canlanmasını ve gelişmesini sağlayacak. 5 Temmuz, bölge için yeni bir kilometre taşı olacak, Kastamonu yükselişe geçecek. THY ilk etapta Kastamonu’ya haftanın dört günü sefer yapmayı planlıyor.”

Havalimanı Sayısı 52’ye Çıkacak

Bakan Yıldırım, son on yılda uygulamaya konan sivil havacılık politikaları ve 2003 yılında serbestleşmeye açılan havacılık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti.

2003 yılı öncesine kadar Türkiye’de iç hatlarda sadece THY tarafından iki merkezden 25 noktaya uçuş gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yıldırım, “Ancak Kastamonu havalimanı ile birlikte 50. havalimanımıza kavuşmuş olduk. Artık iç hatlarda 7 havayolu şirketi ile 7 merkezden 50 noktaya uçuş gerçekleştirilecek. Bu yılın sonuna kadar Bingöl ve Şırnak havalimanlarını da halkımızın hizmetine açarak bu sayıyı 52’ye yükselteceğiz” dedi.

54 Yıldır Atıl Durumdaydı

Yapımı 1959 yılında tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı için amacı dışında, araba yarışları, düğünler, maket uçak gösterileri için kullanılan havalimanının 54 yıldır atıl durumdaydı.

Bakan Yıldırım, faal bir havalimanının bulunduğu bölgeye ekonomik katkısının yadsınamayacağını ifade ederek, “Kastamonu Havalimanı, bugüne kadar hayvan otlatmak ve düğün yapmak gibi amacı dışında işler için kullanıldı, şehre hiç katkısı olmadı. Sadece isimden ibaret kaldı. Uçuş seferlerinin başlaması kentin ekonomisine çok önemli katkılarda bulunacak, özellikle Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile Ilgaz Kayak Tesisleri’ne ulaşım kolaylığı sunarak turizm sektörünün canlanmasını ve gelişmesini sağlayacak. 5 Temmuz bölge için yeni bir kilometre taşı olacak, Kastamonu yükselişe geçecek” şeklinde konuştu.

100 Milyon TL’lik Yatırım Yapıldı

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ile Kastamonu Valiliği arasında 2010 yılında yapılan protokol çerçevesinde havalimanının yeniden inşasına başlandı.

Havalimanı, pat sahalarının onarımı, itfaiye ve garaj binası, terminal binası, teknik blok ve kule, ısı-güç merkezi, nizamiye binası, şerit sahaların tanzimi gibi birçok iş için 100 milyon liralık yatırım yapıldı.